Kardeş Ağar kebapçı açıyor

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın ailesi şu sıralar politikanın uzağında farklı bir heyecan yaşıyor.

Ağar’ın gıda işiyle uğraşan kardeşi Süleyman Ağar, Çayyolu’nda bir kebapçı açıyor. Adana’nın ünlü kebap restoranları zinciri Onbaşılar’la anlaşan ve bu lezzeti Ankara’ya taşıyacak olan Süleyman Ağar, ünlü restoranların yer aldığı Alımcı Villaları’nda bir dükkan kiraladı. Kebapçılığa oldukça iddialı hazırlanan Süleyman Ağar, restoranın tüm ekibini Adana’dan getirmiş.

Mekanın dekorasyonuyla da birebir ilgilenen Kardeş Ağar’ın kebapçısı yaklaşık bir ay sonra hizmete girecek.

Onbaşılar Kebap’ın açılış kokteylinin de oldukça görkemli olması bekleniyor. Genel seçimlerin hemen öncesinde yapılacak bu açılış, şüphesiz başta Demokrat Partililer olmak üzere, çok sayıda politikacıyı da bir araya getirecek. Bu arada merak edenler için hemen söyleyelim, Süleyman Ağar’ın kebapçısı alkolsüz olacakmış.

ÇAYYOLU’NUN ARJANTİN’İ

Ağarlar’
ın Onbaşılar Kebap’ı açacağı Alımcı Villaları’nın olduğu yerde önümüzdeki birkaç ay içinde çok sayıda restoran hizmete girecek. Çayyolu’nun Arjantin Caddesi olarak anılmaya başlanan bu bölgede ilk açılan mekan ünlü balıkçı Lagos olmuştu. Onu, Tunalı Hilmi’nin klasiği olan Kıtır Piliç ve Özsüt takip etti. Gece hayatının ünlü mekanı Wok’un sahibi Yüksel Karaca da burada bir yer aldı. Wok’un bir şubesi de çok yakın bir zamanda Çayyolu’nda açılacak. Dekorasyonlarını bitirip açılmak için gün sayan mekanlar ise ünlü İtalyan restoranı Mezzaluna ve Kukla Kebap. Futbolcu Hasan Şaş da geçtiğimiz yıl bu caddede büyük bir villa almıştı. Adanalı olan Şaş’ın burayı kebapçı yapmayı planladığı yolunda dedikodular çıkmıştı. Ancak Hasan Şaş bundan vazgeçmiş. Mekanını kiraya vermeyi düşünüyor. Talip olanlar arasında ünlü Japon restoranı Sushiko varmış. Sushiko’nun da gelmesiyle bu bölge Çayyolu’nun Arjantin’i ünvanını kelimenin tam anlamıyla hak etmiş olacak.

Kıvrak zeka, yanlış görüntü

ATO Başkanı Sinan Aygün’ün Demokrat Parti’den politikaya atılması pek çok kişiyi şaşırttı. Aygün’ün bu kararı almasının hemen ardından, gazetelerde onunla ilgili çıkan ilk haberler, makam odasında bir sauna olmasıydı. Bu haberler Sinan Aygün’ün, kamuoyu gözünde, zevke sefaya düşkün biriymiş gibi algılanmasına neden oldu. Ancak Aygün, aleyhine olan bu olumsuz durumu, kıvrak zekasıyla hemen lehine çevirmeyi bildi. Hürriyet muhabiri Ümit Çetin’e makam odasını gezdiren Aygün, "Bizim zevkle, keyifle işimiz yok. Hizmet etmeye geldik" dedi ve saunayı kütüphaneye çevireceğini söyledi. Başkan Aygün sırf kütüphane görüntüsü verebilmek için saunaya birkaç kitap serpiştirmişti. Hatta fotoğraftan görebildiğim kadarıyla bunların bazıları broşürdü. Sinan Aygün’ün burayı gerçekten kütüphane yapmayı istemesindeki samimiyetinden şüphem yok. Ancak fotoğraf çekilmeden önce bu saunayı biraz daha kütüphaneye benzeyen bir şekle sokabilseydi daha inandırıcı olurdu.

Gelin hamamı

ŞU sıralar tam düğün mevsimi. Biz de elimizden geldiği kadar bu sayfada, ünlü işadamlarının, politikacıların, sosyetenin ünlü isimlerinin düğünlerini sizlere duyuruyoruz. Beş yıldızlı lüks otellerde yapılan ihtişamlı geceleri, kınaları, düğün sonrası eğlenceleri bol fotoğraflarla, en ince ayrıntısına kadar okuyuculara yansıtmaya çalışıyoruz.

Ancak tabii ki her ayrıntıyı veremiyoruz. Veremediklerimizden birisi de son dönemlerde sosyetik düğünlerde oldukça revaçta olan gelin hamamı. Düğünden birkaç gün önce beş yıldızlı bir otelin hamamı kapatılıyor. Tamamı bayanlardan oluşan fasıl grubu ayarlanıyor. Otelin mutfağından veya özel olarak anlaşılan bir hazır yemek firmasından zeytinyağlı dolmalar, köfteler, mezeler getiriliyor. Peştemallerini giyen gelin, yakın arkadaşları ve akrabaları hamamın sıcak atmosferinde başlıyorlar eğlenmeye. Hamamdaki bu eğlence, dansözün göbek taşında yaptığı dansa davetlilerin de eşlik etmesiyle son buluyor.

Böylece kına gecelerinden sonra bir düğün geleneğimiz daha, sosyetik de olsa, yeniden hayat buluyor.
Yazarın Tüm Yazıları