Kaliteli futbol

İLK iki hazırlık maçında amatör takımlara toplam 31 gol atan Fenerbahçe'nin dünkü karşılaşmada, Almanya 1. Ligi'nden Kaiserslautern karşısında ne yapacağı merak konusuydu.

Sarı-lacivertliler geride kalan 22 günde ne kadar iyi çalıştığını kanıtlarcasına güçlü rakibine gol yağdırdı.

Takım oyunu mükemmel uygulandı. Herkes görevini kusursuz yaptı. Ancak, sahada sivrilen bir Johnson vardı. Ganalı yıldız neredeyse iki kişilik oynuyordu. Pres yapıyor, top kapıyor, rakibi bozuyor ve tempoyu yükseltiyordu.

Werner Lorant kafasındaki oyun sistemini sahaya yansıtmak için fazla zorlanmayacak gibi görünüyor. Çünkü, elinde çok kaliteli bir kadrosu var. Hemen hemen her oyuncunun aynı değerde bir yedeği hazır durumda. Kağıt üzerinde banko gibi görünen ancak, idman eksiği bulunan Rüştü ile Fatih maç kadrosunda yoktu. Ortega ise kenarda oturuyordu. Bu oyuncuların yokluğunda forma giyen isimler rekabetin ne kadar üst seviyede olduğunu gösterdi.

FUTBOL DOYURDU

Anlaşılan bu sezon Fenerbahçe taraftarı gole ve futbola doyacak. Hazırlık maçlarından sonra ideal onbir şekillenecek. Dünkü maçta farklı kazanmaktan öteye, ortaya konulan futbol önem taşıyordu. Herkes görevini yapınca, kalite ortaya çıktı. Ümit Özat, Zoran Mirkoviç ve Mustafa Doğan üçlüsü zaman zaman uyum içindeydi. Zaman zaman aksayan yönlerini de lige kadar kapatacaklar.

Revivo harika bir gol attı, oynadı, oynattı ve tartışılmaz olduğunu gösterdi. Washington çakılı kalmıyor. Tekniği çok iyi, idman eksiğini kapatırsa yararlı olacak. Serhat hazır, Oktay da kendini buluyor. Dün sahada ‘‘kötü oynadı’’ diyebileceğimiz bir oyuncu bulamadığımız için Lorant'a ‘‘kolay gelsin’’ diyoruz. Çünkü, kadro kurarken oldukça zorlanacak. Neyse, keşke her teknik adamın böyle bir derdi olsa.
Yazarın Tüm Yazıları