Kaçırdığı kızı 18 yıl bu arka bahçede tuttu

Güncelleme Tarihi:

Kaçırdığı kızı 18 yıl bu arka bahçede tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 13:05

Amerika'da son birkaç gündür şok yaratan olayın ayrıntıları bir bir ortaya çıkıyor. 11 yaşındayken kaçırılan ve 18 yıl boyunca rehin tutulan Jaycee Lee Dugard'ın seks kölesi olarak tutulduğu arka bahçedeki "hapishanesi"nin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ŞEHRİN ORTASINDA ESİR KAMPI KURMUŞ

ABD SAPIK TECAVÜZCÜYÜ KONUŞUYOR 

California Eyaleti’nde eşiyle birlikte 18 yıl önce, 11 yaşındaki Jaycee Lee Dugard’ı kaçırıp yıllarca tecavüz ederek ondan 2 çocuk sahibi olan Phillip Garrido, seks kölesine çevirdiği rehinesi için arka bahçede işte böyle bir "hapishane" kurmuş.

Dugard'ın, kaçırıldıktan 18 yıl sonra ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis yetkilileri, 58 yaşındaki Phillip Garrido'nun, kaçırdığı kızı, Antioch kentinin banliyösünde bulunan evinin arka tarafında adeta esir kampı oluşturduğu bir yerde tutuğunu, dış dünyayla bağlantı kurmasını engellemek için kızın bulunduğu yeri tentelerle kapattığını, duvar ördüğünü kaydetti.

Beyin yıkama seansları uygulamış

İşte o esir kampı benzeri arka bahçenin ilk fotoğrafları bugün ortaya çıktı. Her şeyin eski, bakımsız ve özellikle kir pas içinde olması dikkat çekiyor. Çadırın içinde aşk ve korku romanları, kırık dökük eşyalar, bir miktar makyaj malzemesi görülüyor.

Kapısı bu bahçeye açılan evin bodrum katının ise sapık Garrido'nun mesih rolü oynadığı kilise benzeri yer bulunuyor. Garrido'nun, kaçırdığı küçük Jaycee Lee'yi buraya getirip, saatlerce konuşarak beynini yıkadığı, daha sonra, küçük kıza tecavüzleri neticesinde dünyaya gelen 2 kıza da yine aynı şekilde beyin yıkama seansları uyguladığı anlaşıldı.

‘Tanrı’yla konuşuyorum’

Radikal dini inanışları olan ve T anrı ile konuştuğunu iddia eden 58 yaşındaki Phillip Garrido’ya tecavüz, yaşı 18 yaşından küçük biriyle seks ve adam kaçırma gibi suçlamalar yöneltilecek. Karısı Nancy Garrido da adam kaçırmaktan tutuklandı. Bilimsel olarak kızın Jaycee olduğundan emin olunması için DNA testi yapılacak. Garrido, kızını bir mahzende 24 yıl boyunca hapseden Avusturyalı cani baba Josef Fritzl’e benzetildi.

Özgürlüğüne kavuştu

Jaycee, 10 Haziran 1991’de South Lake Tahoe’deki evinin yakınında okul servisini beklerken kaçırılıp bir otomobile konulmuş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

İsteseydi kaçabilirdi ama...

Onun dehşet veren şaşırtıcı hikayesinin bir başka can alıcı noktası da dün ortaya çıktı. Buna göre Jaycee, zaman zaman kilitlenmeyen arka bahçeden 18 yıl boyunca hiç kaçmaya teşebbüs etmemesi...

Polise göre kız "isteseydi kaçabilirdi". Ancak Jaycee'nin psikolojik durumunu mercek altın alan uzmanlar, onun da rehinelerin kendilerini rehin alanlara bağlanmalarını ifade eden “Stockholm Sendromu”na yakalanmış olduğunu düşünüyor. 

Avusturya’da Natascha Kampusch kendisini sekiz yıl alıkoyan Wolfgang Priklopil’nin ölümüne büyük üzüntü duymuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!