İzmirlilerin tiyatro aşkı

Güncelleme Tarihi:

İzmirlilerin tiyatro aşkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 14:13

İzmirlilerin tiyatro aşkı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart'ın Ana Sponsoru olduğu 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'ına İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle İzmirli sanatseverlerin, tiyatro oyunlarına olan ilgisi dikkat çekti.

Folkart Sponsorluğunda Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenen oyunlarda salonlar adeta doldu taştı. İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki tiyatro oyunlarında kimi zaman sanatseverler merdivenlere hatta yerlere oturmak zorunda kaldı. Açıkhava Tiyatrosu'ndaki oyunlarda da aynı şekilde ilgiden dolayı oyunlar kimi zaman dışarıdaki herkesin içeriye girebilmesi için geç başlatıldı. Ölü Ozanlar Derneği Tiyatro Oyununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türk sinemasının ve tiyatrosunun ünlü sanatçısı Ahmet Mekin de izledi.

İzmirli sanatseverlerin tiyatro kuyruğu renkli görüntülere de sahne oldu. İzmirliler salonlara girebilmek için uzun süre sıra bekledi. Son olarak “Ölü Ozanlar Derneği" ve “Yetersiz Bakiye" oyunlarını izlemek için oyunların başlamasına saatler varken uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Folkart sponsorluğundaki oyunlara fuarın başından itibaren yoğun ilgi gösteren İzmirliler, dün geceki iki oyunu da büyük bir keyifle takip etti.

TİYATRO KUYRUĞU

Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda efsane film Ölü Ozanlar Derneği'nin tiyatroya uyarlanan oyunu sahnelendi. Amerikalı yazar N.H. Kleinbaum'un aynı isimli romanından derlenen Ölü Ozanlar Derneği, Hakan Altıner'in yönetmenliğinde, Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluştu. Usta oyuncu Can Gürzap'ın bir edebiyat öğretmenini canlandırdığı oyunda; ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesinde, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatıldı. İzmirli sanatseverler, oyuna girmek için saatler öncesinden sıraya girdi ve uzun kuyruklar sonunda salonu doldurdu. Sanat aşklarını fuar boyunca yoğun ilgi gösterdikleri kültür-sanat etkinliklerine katılımlarıyla göstermeyi sürdüren İzmirliler, dün geceki oyunlarda da bunu bozmadı.

YETERSİZ BAKİYE'YE İZLEYİCİ AKINI

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen altıncı oyun Yetersiz Bakiye oldu. Oyunun başlamasına bir saatten fazla süre olmasına rağmen uzun kuyruklar oluşturmaya başlayan İzmirli sanatseverler, salonu tamamen doldurmakla yetinmeyip, merdivenlere de oturarak oyunu izledi. Oynadığı televizyon dizileriyle tanınan Hakan Yılmaz'ın Hande Subaşı ile başrolünde oynadığı “Yetersiz Bakiyeö adlı oyunu Murat Kürüz yazıp yönetiyor. Oyun; gereksiz harcamalar yapan evli bir çiftin, kredi kartı borçlarını ödeyebilmek için evlerinin bir odasını kiraya vermeleri sonucu gelişen komik olayları anlattı. Her repliğinde seyirciyi güldürmeyi başaran Yılmaz, oynadığı oyunda günümüzde sadece tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinmiş insanların asıl değerlerinden nasıl koptuklarını gösterdi. İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki gösteriler ücretsiz olarak fuar süresince farklı oyunlarla devam edecek.

Folkart Sponsorluğu'nda Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda 3 Eylül'de Frankenstein, 4 Eylül'de ise Marko Paşa oyunu sahnelenecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi sahnesinde ise 3 Eylül'de Ödünç Yaşamlar, 4 Eylül'de ise Kelebekler Özgürdür oyunları yer alacak. Her iki sahnede sahnelenen oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!