İTİBAR MİMARLIĞI

Bilgisi deneyimleri ve önerileri ile Türkiye’de Halkla İlişkilerin bir meslek olarak gelişmesini sağlayan Betül Mardin, Ankara’da da mesleği olan halkla ilişkilerin ne anlama geldiğini kendi tanımı ile anlattı: “İtibar Mimarlığı”.

Haberin Devamı

Ankara turizm, sağlık, bilim alanındaki gelişmelerle giderek artan bir itibar kazanmaktadır. Ankara’da bir otelden başlayıp uluslararası alanda ilk otel zincirimiz olan Dedeman Otelleri de bu itibara katkı sağlayan gelişmeler arasında yer almaktadır. Her yıl kurucusu Mehmet Kemal Dedeman anısına Madencilik ve Turizm alanında araştırma ve geliştirme projelerine verilen ödülleri ile tanıdığımız Dedeman Otelleri bu kez Halkla İlişkiler Mesleğinin öncüsü Betül Mardin’i bizlerle buluşturdu.
Kamuoyu oluşturma konusunda hoşgörü ve dostluğu içeren önemli mesajların yer aldığı sohbet, katılımcılar tarafından ilgi ve katılımla izlendi. Çağımızın vazgeçilmezleri arasında olan Halkla İlişkiler konusunun, bizlere en yetkili kişi tarafından iletilmesini sağlayan Dedeman International Başkanı Tamer Yürükoğlu ve Dedeman Ankara Genel Müdürü Serhan Dora’ya teşekkürlerimi iletiyorum.
Halkla İlişkiler uzmanlarının ve Mimarların eserlerini keyifle izleyen iki meslek grubu olduğunu belirten Betül Mardin kamuoyunun da Önyargıyı, Hoşgörüye; Düşmanlıkları Anlayışa çeviren yaratıcı faaliyetlerden oluştuğuna değindi.Geçen ay yapılan seminerde de değinildiği gibi Ankara’nın geçmişinde, Hacı Bayramı Veli başta olmak üzere bu anlamda derin izlenimlerle dolu olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.
Ankara’nın bu itibarı yakalaması konusunda ilgi gösteren tüm kurum ve kuruluşların mimarlığında gelişen süreci birlikte yaşıyoruz. Kentsel mekanları, kent yaşamı ve kentlilerle buluşturmayı da hedefleyen Halkla İlişkiler, ya da İtibar Mimarlığı alanındaki gelişmelere paralel olarak yabancı tur operatörlerinin de Ankara’ya giderek artan bir ilgi gösterdiğini gözlemliyorum.

Haberin Devamı

İPEK YOLU-KÜLTÜR YOLU

Bu kapsamda bir örnek olarak değerlendirebileceğim STUDIOSUSREISEN’ın Türkiye’ye 36 saya ayrdığı genel kataloğu Türkiye’nin kültür dünyasındaki ayrıcalığının ve öneminin ortaya konduğu özellikler taşıyor.Türkiye ile ilişkisini 40 yılı aşkın süredir seçkin rehberleri ve güzergahları ile sürdüren STUDIOSUSREISEN Almanya’nın ciddiyeti ve güvenirliği ile tanınan kültür ve keşif gezilerinde söz sahibi önemli operatörlerindir.
Ankara için değerlendirmek istediğim husus ise Ankara’nın eski yıllarda olduğu gibi 2 gecelik konaklamalarla bir varış ve ayrılık noktası olarak yer alması.Ayrıca ÇEKÜL Vakfının yayınladığı İpek Yolu-Kültür Yolu Haritasında da Ankara’nın İpekyolları üzerindeki yerinin tespit edilmiş olması da yeni tur programlarına eklenebilecek, konaklamayı artıracak izler taşıyor.
Ankara’nın Türkiye turizmindeki merkez konumunu belirleyen bu gelişmelerin beklentilerimizin gerçekleşeceği sonuçlara ulaşmasını, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi yineleyerek, diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları