İnsan alışverişte neden gerilir

Benim liste aşağıda. Eminim sizin de başınızdan geçen hikayeler vardır. Paylaşın, rahatlarsınız.

Haberin Devamı

Alışverişin depresyona iyi geldiği söylenir. Ama bazen alışverişin kendisi depresyona sokabilir de. Hadi abartmayalım ama, keyfiniz yerindeyken girdiğiniz bir alışveriş merkezinden yay gibi gerilmiş çıktığınız mutlaka olmuştur. Sebebi şunlardan biri olabilir mi?


-Mağazada çalan bangır bangır müzik: Hele de sürekli tekrarlayan tekdüze ritmlerden oluşan tekno müzikse sersemletici etkisi büyük. Ambale olup saçma sapan alışveriş yapabilir ya da arkanıza bakmadan kaçabilirsiniz. Kalıcı etkisi olmamakla birlikte insanı kötü gerer.

İnsan alışverişte neden gerilir


-Kapıdan girer girmez taaruza geçen satış görevlisi: Bırakınız bir etrafa bakalım, bir nefes alalım. Mecbur muyum suç işlemiş gibi hemen “Aradığım bir şey yok sadece bakıyorum” demeye? Ben kendimi tekrar etmekten sıkıldım, siz ürkütmekten sıkılmadınız.

İnsan alışverişte neden gerilir

Haberin Devamı


-Ürün değişiminde sorun çıkaran mağaza: Bakın işte bunun etkisi kalıcı olabiliyor. Başıma o kadar kötü şey geldi ki, bazen ufak tefek defoları sineye çekip, değiştirmeye bile gitmiyorum. O suratı çekeceğime, paçası yamuk pantolon giyerim daha iyi.


-Kozmetik reyonları: Bırakın içine girmeyi, kapısından bile bir ‘pıs’ parfüm yemeden geçmek zor. Tamam biber gazı değil neticede ama üç farklı koku karışınca hoş olmuyor. Ayrıca bir kutu nemlendirici almak için gitmişken, cildinizin sorunlu, yıpranmış ya da yaşlanmış olduğuna ikna etmeye çalışarak 6 parçalık set satmaya çalışmalarını da şiddetle kınıyorum. “Hanımefendi o sizin yaşınıza olmaz...” Ne biliyorsunuz ki yaşımı? Bakın bunun da sonucu uzun süreli gerginlik oluyor ama Ajda’nınki gibi değil.

İnsan alışverişte neden gerilir


-Kabindeki kötü aydınlatma: Evet pohpohlanmak istiyorum. Adriana Lima gibi görünemeyeceğimin farkındayım ama kusurları üçle çarpan ampüller kullanmasanız?


-Yaz günü denediğin elbisenin içinde sıkışıp kalmak: Terlediğin için sıkışır, çıkarmaya çalıştıkça daha da terlersin. Makyaj akar, saç dağılır. Görevliden yardım istemek ayrı bir dert.

İnsan alışverişte neden gerilir

Haberin Devamı


- Uzun kasa sırası

İnsan alışverişte neden gerilir


-Kasa önünde dakikalarca bekledikten sonra sıra tam size gelecekken önünüzdeki yabancı müşterinin havalimanında vergi iadesi için ‘tax free’ istemesi. Bekle ki o koca formu doldursun. Üstelik daha pasaportu çantasından bile çıkarmamıştır.

İnsan alışverişte neden gerilir


-Yerleri leş gibi kirli soyunma kabini

İnsan alışverişte neden gerilir


-Ufukta görünmeyen satış görevlisi

İnsan alışverişte neden gerilir



SOSYAL ALIŞVERİŞ


Pindirim var Pindirim/images/100/0x0/563d6815f018fb32c8ee9dd2


Akıllı markalar sosyal medyayı şahane kullanıyor. Örneğin LC Waikiki. Twitter Vine’a özel uygulamalar yapıyor. En son videolara yerleştirilmiş kodları bulanlara hediye dağıtıyordu.


Şimdi de online alışveriş sitesi 1V1Y.com, Pinterest kullanıcılarının katılabileceği eğlenceli bir uygulamaya yaptı. pindirim.1v1y.com adresine giriyorsunuz, seçili/images/100/0x0/563d6815f018fb32c8ee9dd4 ürünleri pinleyerek, en fazla pinlenen ürünün yüzde 90’a varan indirime girmesini sağlayabiliyorsunuz. Diyelim ki, göz koyduğunuz çanta 100 lira. En çok pinlenen ürün olabilirse, 10 liraya satın alabilirsiniz.

Şu anda L’Officiel dergisinin seçtiği ürünlerde Pindirim var.



http://twitter.com/alısveriscadisi

Yazarın Tüm Yazıları