İkinci sınıf!

FENERBAHÇE iyi bir takım değil. Futbol oynama mantaliteleri de iyi değil. Becerikli ayakları da yok. Bir tek Alex vardı, o da omuzundan sakatlandı.

Emre dersen, sakatlanıp oyundan çıktı. Güiza tek başına ne yapabilir ki? Sarı lacivertliler ne akın yapabiliyor, ne de topu kontrol edebiliyor. Ancak seyircinin desteği ile ite kaka bir şeyler yapabilirse diye bakıyoruz. O da çok zor. Karşısında akıllı, iyi organize olmuş, güçlü bir kadrosu olan Kayserispor var.

Fenerbahçe geride pas yaptığı vakit ne yapıyor? Kayserispor’a "Sen iyice kapan. Ben sağdan, soldan gelmeye çalışırım" diyor. Yine de gelemiyor. "Yaptığım ortalarda bir tek Güiza var. O da bir şey yapamaz" diyor. Bir takım bu kadar çok geriye oynar mı? Bakıyorsun yedek kulübesine, Fenerbahçe’nin oyunu değiştirecek futbolcusu yok. Kafaya çıkıyorlar, vuramıyorlar.

Bu orta saha ile bu top kontrolü ile bu futbol bilgisi ile, bu oyuncularla Fenerbahçe takımı bir şey yapabilir mi? Fenerbahçe takımı bu görüntüsüyle ikinci, üçüncü sınıf bir takım. Fenerbahçe dün fark yediği Kayserispor ayarında değil. Kimse kimseyi aldatmasın. Yöneticisi, seyircisi artık buna kendini alıştırsın. Bu bir gerçek.

Fener’in içi boş

Bir takım dolu bir takım olur, çok iyi mücadele eden oyuncuları olur, kötü de oynasa maçı kazanır. Fenerbahçe bu görüntüsüyle iyi de oynasa maç kazanamaz. Roberto Carlos 35 yaşına gelmiş. İsmi ile cismi ile top oynuyor. Fenerbahçe onun yerine oynatacak bir oyuncu bulamıyor. Neymiş efendim, Roberto Carlos, eski Roberto Carlos değilmiş. Eski Roberto Carlos olsa burada ne işi var? Hala Real Madrid’de oynuyor olurdu. Lugano durup dururken piyasada yok. O da sakat. Bu kadar çok sakatı olan takımda çalışma düzeni iyi değil demek ki.

Fenerbahçe’nin kenarlarda oynayan iki oyuncusu var. Biri Kazım, diğeri Uğur Boral. İkisinin de ne yaptıkları belli değil. İleri çıkmaya çalışıyorlar, topu dağlara taşlara vuruyorlar. Bu Fenerbahçe nasıl maç kazanacak? Doğru düzgün pas veremezsen, orta yapamazsan, şut atamazsan rakip kaleye gidemezsen ne yapabilirsin ki? Bu söylediğim şeyleri ancak iyi bir takım yapabilir.

Kayserispor, araya biraz çabuk bir oyuncu soktu. Aghahowa fırsatçılığını gösterip, defansı dağıttı, 3 tane de gol atıp Kayserispor’a farkı getirdi.

Fenerbahçe kalecisinin toplara ne zaman çıkacağını, nasıl duracağını bilmesi lazım. Bir de takım kaptanlığı vermişler. Bir futbolcunun takım kaptanı olması için o takımı idare etmesi lazım. Volkan kendini idare edemiyor ki?
Yazarın Tüm Yazıları