İki büyük hata

Sezonun ilk büyük derbisinde seyir keyfi yüksek tempolu bir maç izledik.

Haberin Devamı

Maça damgasını vuran iki isim de saha dışındaydı. Her iki takımın teknik direktörleri yaptıkları değişikliklerle maça ve skora damga vurdular. Ama bu damgalar kendi aleyhlerine oldu.

Beraberliği bulan Aykut Kocaman bence çok büyük bir hata yaptı ve Caner’i kenara aldı.

Caner çıktığı ana kadar Fenerbahçe adına sahanın en olumlu ismiydi. Topu tutan, yırtıcı ataklar yapan, üstüne de rakibin en önemli silahı Quaresma’nın sahada dans etmesini engelleyen isimdi. Fenerbahçe’nin golündeki katkısı ise ekstrasıydı.

Caner kenara alınınca Quaresma sazı eline aldı. Ferenbahçe’nin kanatlarını, özellikle de sol kanadını felç etti. Bu durum gol gelene kadar sürdü. Golün ardından sahada kaldığı kısa sürede ise yine rakibine kendisini takip ettirmekten atak yapmayı unutturdu.

Haberin Devamı

İşte bu dakikalarda Beşiktaş’ın hocası tam bir “Laz uçar da kaz uçmaz mı” hatası yaptı. Meslektaşı Aykut’a nazire yapar gibi, hem top tutan, hem her an gol koklayan hem de rakibe top oynamayı unutturan Quaresma’yı dışarı aldı.

Bu durum Fenerbahçe’ye topun kontrolünü verdiği gibi gole giden yolları da açtı. Golün geldiği serbest atışta vuruşun güzelliği kadar, barajın eksik kurulmasının da büyük etkisi vardı. Cenk “Bir hata da ben yapayım” dedi.

Başta da dediğimiz gibi, sonucu yanlış oyuncu değişikliklerinin belirlediği bir maç izledik. Ama güzel bir maç izledik. Şişin ve kebabın yanmadığı bir gecede sadece futbol ile yetinmesini bilenler güzel bir ziyafet çekti. Bu guruptaki herkese afiyet olsun...

Yazarın Tüm Yazıları