Hayatta kazanamazsın!

BELÇİKALI Hugo Broos, Trabzonsporlu oyunculara “savaşın ve kazanın” demişti maçın öncesinde.

Gerçek savaşçılardan Umut ile Serkan sahada; kendisini bir türlü sevdiremeyen Ceyhun kenarda, problem adam Tjikuzu da tribünde idi. Stoper Song’un Broos tarafından çok beğenilen “bir maçlık sağbek performansı” dün akşam yedek kulübesine hapsolmuştu. Kimbilir menajerinin, komisyon hevesiydi Kamerunlu’nun yedek kulübesi koltuğunu ısıtmasına neden olan. Hafta boyu “Oynayacak-oynamayacak” diye papatya falı açılan Yattara da yedek kulübesindeydi maçın başında. Alışıla geldiği üzere Alanzinho da... 
Ligde zik zaklar çizen ve artık istikrar zamanının geldiğini sağır sultanın bile duyduğu Trabzonspor için önemliydi Gaziantep maçı. Orta sahayı Japon Ordusu disipliniyle çalışkan ve kalabalık tutan, güzel formalı rakibi karşısında, bütün topları özenle kötü kullanan, ya rakibe ya da dışarı atan Karadeniz ekibinin futbolcuları bu beceriksizliğe rağmen ilk 45 dakikada Gabriç ve Serkan ile ikisi direkten dönen, tam 5 net pozisyon buldular. Futbol oynamadan, kanatları doğru ve etkili kullanmadan bunu başarmak, beceri isterdi. Bunu becerdi Trabzon oyuncuları.
Oysa maça çıkarken, hiç yenilgi yüzü görmedikleri İstanbul Büyükşehir ve Antalya maçlarında “Yeniden doğuş” diye adlandırılan galibiyetlerin güzel giysisi çubuklu formayı giymek, 1-0 galip başlamak demekti. Ama atamadı Trabzon takımı. Islıklarla gitti, soyunma odasına.
İkinci yarıda Yattara hamlesini yaptı Hugo Broos.. 61 plaka numaralı Gineli, o kadar uzak kalmıştı ki, futbolu unutmuştu. İki orta yaptı etkisiz, sonra ayağına gelen tüm topları ya ezdi ya da rakibe verip arkasından baktı, “Kurtarıcı” İbrahima Yattara...
50. dakikada kaleci Mahmut’un Gökhan Ünal’a aşırtma kafa vuruşu sonrası yaptığı hareket, açık penaltı idi. Gökhan düşürülmese, pozisyonu takip ve yeni bir gol şansı vardı. Hakem Özkalfa, “Nasıl olsa Gökhan bunu da dışarı atardı...” diye düşünüp vermedi. Zaten Gökhan Ünal o kadar kötüydü, öylesine inanılmaz goller kaçırdı ki, televizyondan 9 numaralı adamı seyretse, “Kim giydirdi buna Trabzon formasını?” diye sorardı.
66. dakikadaki penaltı, Egemen’in hakem kandırmacasıydı. Bu pozisyonda Giray’a yapılan daha bir penaltı idi. Colman penaltıyı Mahmut’un köşesine vurup, ilahi adaletin gerçekleşmesini sağladı. Sonuç olarak dün akşamki Trabzonspor dersi şuydu: “İyi oynamasan bile yakaladığın pozisyonları gol yapamazsan; haketmediğin halde kazandığın penaltıyı da atamazsan, hayatta kazanamazsın...”
Yazarın Tüm Yazıları