Havada Gurur Yerde Lezzet

Bu yazımda sizlerle 24 Haziran günü tanık olacağımız iki etkinliği paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Birincisi Perşembe günü Gölbaşı ilçemizde provalarını izleme şansı bulduğum, Dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim ekibimiz Türk Yıldızları’nın yapacakları, nefeslerinizi keserek izleyeceğiniz gösteri olacak. Kuruluşlarının 20’nci yılı nedeniyle logoları ve dış görünümleri sanat yönetmeni Murat Dorkip hocamızın grafik ve tasarımlarıyla değişik bir havaya bürünen jetleriyle, yapacakları özel etkinliklere Ankara’yı da dahil ettiler. Kendilerine, teşekkür ediyoruz. Pazar günü dünyada ilk kez yapılacak bir gösteriyi de bizlere armağan ediyorlar. Tıpkı Kaleciklilerin Türk Hava Kuvvetleri’ne 1922 yılında hediye ettikleri KALECİK isimli 2 uçak gibi. Tarih güzel tekrarlardan ibaret. Geçen hafta Kalecik’te olduğumuz sürede edindiğimiz bu bilgiyi şimdi Ankara’da canlı olarak yaşıyoruz. Belki tarih kulağımıza THK’de bir jet uçağımıza veya THY’da bir yolcu uçağımıza bu şirin ilçemizin adının verilebileceğini fısıldıyor.
Pazar günü Gölbaşı Belediyemizin Sevgi Çiçeği adı ile özenle düzenlediği Gölbaşı Festivali’ni de kapsayacak şekilde yapılacak bir günlük programın sonunda Mogan Gölü üzerinde saat 17 de yapılacak bu gösteriyi en iyi izleyebileceğimiz mekanlarda olalım. Büyükşehir Belediyesinin ve Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği Parklarda, göl kenarındaki turizm işletmelerimiz ve diğer tesislerde akşam çayımızı içerken gösterileri de izleyebilir; daha sonra da Festivalin gece programına katılabiliriz. Bu zengin gün için Gölbaşı Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

GENÇLER DİKKAT

100’ncü kuruluş yılını kutladığımız Türk Hava Kuvvetleri, Türk Sivil Havacılığının kuruluşunda ve bugünkü başarısının hazırlanmasında en büyük desteği vermiştir. Yurt içinde bizleri evlerimizde güvenli hissetmemizi sağlayan pilotlarımız, bizleri güvenle tüm dünyaya ve konuklarımızı da aynı güven ve özenle Türkiye’ye taşıyarak turizm gelişmemize ve milli havayollarımızın Dünya çapındaki itibarlı yerini almasına da önemli katkılar sağlamışlardır.
Bu uğurda şehit olanları da tekrar anmak ve rahmetler dilemek isterim.
Sırası gelmişken, gençlerimize de Tük Hava Kurumu’nun sunduğu dünya çapında bir imkanı hatırlatmak istiyorum.
Türk Hava Kurumu’nun üniversite seviyesine taşıdığı eğitim faaliyetleri, gençlerimiz için önemli bir seçenek. Bu konudaki ilk yükseköğrenim kurumumuz Anadolu Üniversitesi ve diğer okullarımızı da aynı derecede tavsiye ederken; Türk Sivil Havacılığına verdikleri destekler nedeniyle de kutlamak isterim.
Belki bir gün Kalecik de bir Sivil Havacılık Okulu ile bu zincirde yer alabilir. Gerekli destek ve yardımı göreceklerini, değerli dostum Kalecikliler Vakfı Başkanı Ahmet Ateş beyle sohbetimizde hissettim. ATİD olarak yanlarında olacağız. Bir başka yazımda da Kalecik’in ve Kalecikliler Vakfının örnek alınması gereken başarı öykülerinden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

ŞEFLER MUTFAKTA

Bazı okurlarımızı biraz yoracağız ama; Tavsiye edeceğim ikinci etkinlik 24 Haziran günü Ankara Alışveriş festivali kapsamında Aşçılar Federasyonunun yapacağı “Şef 8 Yöresel Tatlar Yarışması”; hazırlanan ürünlerin davetlilerin görüşüne sunulacağı organizasyon olacak. Aşçılar federasyonu başkanı Zeki AÇIKGÖZ tarafından yönetilecek bu etkinliğe çağrılı tüm konukların katılmalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları