Eskişehir'deki cinayet ve yaralama davası

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirdeki cinayet ve yaralama davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 14:19

Eskişehir'de, eşi, kayınbiraderi ve teyzesinin oğlunu öldürdüğü, kayınvalidesini de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Soytürk Çeledir (33), maktullerden Çiğdem Çeledir ve Muhammet Mustafa Çelik'in yakınları ile olayda yaralanan kayınvalide Aynur Çelik ve avukatlar hazır bulundu.Duruşmada tanık olarak dinlenilen Arif Uslu, olayı gördüğünü belirterek, "Olayın meydana geldiği evde ben de vardım. Soytürk Çeledir, eve geldi ve eşi Çiğdem'e 'geliyor musun gelmiyor musun?' diye sordu. Çiğdem de gelmeyeceğini söyleyince sanık silahını çıkardı ve eşinin başına ateş etti. Sanık daha sonra kayınvalidesi ve kayınbiraderine de ateş ettikten sonra evden çıktı" dedi.

Tanıklardan Ümit Işık da Çiğdem Çeledir'in eşinden 7 yıl şiddet gördüğünü öne sürerek, maktulün geçen yıl kadın sığınmaevine yerleştiğini söyledi. anığın eşini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Işık, "Yeğenim Çiğdem ve eşi Soytürk'ün boşanma davası sürüyordu. Sanık, olaydan 15 gün önce 'boşanma davasını geri çekmezseniz ortalığı kan gölüne çeviririm' diye tehditte bulundu. Ayrıca aldatma olayı yoktur. Sanık yine olaydan 15 gün önce 'Sütte leke var, eşimde leke yok' demişti. Çiğdem'in 7 yıl boyunca cep telefonu bile olmadı" diye konuştu. oytürk Çeledir ise duruşmanın kapalı gerçekleştirilmesini isteyerek, çocuklarının şahitliğinde olayın meydana geldiği evde keşif yapılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Sanığın taleplerini reddeden ve teyzesinin oğlu Birol İnce'yi öldürme suçundan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bu dosya ile birleştirilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

OLAY
Soytürk Çeledir'in, Yenikent Mahallesi Öztem Sokağı'nda 20 Ocak'ta meydana gelen olayda, eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürüp kayınvalidesi Aynur Çelik'i yaraladığı ileri sürülmüştü. Aynı gün Turgutlar Mahallesi'nde de teyzesinin oğlu Birol İnce'yi öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilen Çeledir, 2 Şubat'ta yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sanık hakkında Birol İnce'yi öldürmek suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde, eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Mustafa Çelik'i öldürüp kayınvalidesi Aynur Çelik'i de yaralama suçundan da Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!