Başbakan: Bu bir kalkışmadır

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: Bu bir kalkışmadır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 23:02

Başbakan Binali Yıldırım: Asla ve asla bu gibi kalkışmalara müsaade etmeyeceğiz. Darbe demek doğru olmaz. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk ekranlarına canlı yayınla bağlanarak 'Bu bir kalkışmadır' dedi. Başbakan Binali Yıldırım kısa açıklamasında "Belirli bölgelerde devletin emanet ettiği silahları alıp devletin görevlilerine doğrultan sorumsuzca bir takım gruplar var. Bu kalkışmayı yapanın kim olduğuklarını en kısa sürece belileyeceğiz. Bu gruplara karşı güvenlik görevlerimiz harekete geçmiştir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra NTV kanalına verdiği canlı yayın demecinde "Milletimiz rahat olsun, bu gruplara müsamaha gösterilmeyecek. Emniyet harekete geçti, misliyle karşılık verilecek" dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerinde 'Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak' dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TWİTTER MESAJI
başbakan Binali Yıldırım, açıklamalarının ardından Twitter hesabı üzerinden de mesajlar yayınladı.

Başbakan Yıldırım şu mesajları paylaştı;

Haberin Devamı

"Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar: "(İstanbul ve Ankara'daki kalkışma) Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz."       

Başbakan Yıldırım: Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum.Meydana gelen olay TSK’nın emir komuta silsilesi içinde gerçekleştirilen bir olay değil
"Silahlı kuvvetler içerisindeki bazı çete ve yapılanmalar kalkışma denemesi içerisinde bulunmuştur. Bu doğrudan bir terör olayıdır."
"Bugün demokrasiye, ülkeye ve millete sahip çıkma zamanıdır."

Ayrıntılar geliyor...

BAKMADAN GEÇME!