Gümüşpala Mahallesi ATM cihazı istiyor

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Gümüşpala semtinde halen bir ATM cihazının bulunmaması vatandaşları isyan ettiriyor.

Osmanlı döneminden kalma bir mimariye sahip olan mahallede, büyük bir nüfus ve ekonomik potansiyele olmasına rağmen bir ATM bulunmuyor. Mahalle muhtarı Cafer İşler çok dertli, "Mahallemiz adil bir hizmet bekliyor. Bu kamu düzeninin mahallemize asli görevi ve borcudur. Bankadan para çekmek için vatandaşlarımız başka semtlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu arada mahallemizde açılacak yol güzergahında istimlak yapılmasına rağmen yıkılmayan evler de sokağımızın açılmamasına sebep oluyor. Bu nedenle hastalarımızı ve eşyalarımızı taşımakta güçlük çekiyoruz,’’diye konuştu.

Yolda yürümek zor

Sokakların seyyar satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda olduğunu da belirten İşler, ’’Vatandaş yolda yürüme konusunda güçlük çekiyor. Belediyeler esnaftan işgaliye adı altında dünyanın parasını alıyor. Belediyeler için şahane gelir kaynağı. Olan vatandaşa oluyor. Aynı zamanda araç sahipleri ulaşım mağduru" dedi. İşler, mahallede sahipsiz başıboş köpek ve kedilerin sayılarının giderek arttığını da belirterek,’’Çocuklarımız ve kadınlar zaman zaman köpeklerin saldırısına uğruyor. Yetkililere bildirmemize rağmen bir çözüm bulunmadı" dedi.

Direkleri dikildi ama, çıkan toprak alınmadı

İzmir’in Hatay semtinden arayan Gülcan Yüksel adlı okuyucumuz, TEDAŞ’ın hizmetlerinde meydana gelen aksamalara dikkat çekerek, ’’Geçtiğimiz günlerde semtimize elektrik direkleri döşendi. Ancak açılan çukurlardan çıkan toprak bir kenara bırakıldı, alınmadı. 260 Sokak’ta her yer toz içinde. Yağmur yağdığında da ortalık çamur doluyor. Bu topraklar böyle mi kalacak, neden kaldırılmıyor? İlgililer bu soruna kayıtsız kalmasın’’diyor.

Alsancak’ta kazı sıkıntısı

Alsancak 1381 Sokak sakinleri, sokağın kazılmasından ve çalışmaların tamamlanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen, sokağın eski haline getirilmemesinden şikayetçi. Zaten dar olan ve park sorunu yaşanan sokakta yer yer 30 santim derinliğe ulaşan çukurlar olduğunu belirten 1381 Sokak esnafı, "Burayı gelip kazdılar sonra da yarım yamalak kapatıp gittiler. Yolun iki tarafına da araçlar park ediyor. Yol iyice daraldı" şeklinde konuştular. Yağmur yağmasıyla sokağın çamur olacağını dile getiren esnaf, "Yetkililerden en azından çukurları kapatmalarını rica ediyoruz" dediler.

Yeşilyurt sevgi yolu araçlar için mi yapıldı?

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt semtinden arayan okuyucumuz Cemal Şenyurt, ’’Semtimize yapılan sevgi yoluna konulan bankların dibine kadar araçlar park ediliyor. Genç, yaşlı, özürlü ve hamile hiç kimse banklardan yararlanamıyor. Araç sahipleri parkı kullanmak isteyenleri hiçe sayıyor. Ne belediye, ne de polis bu işgale müdahale etmiyor. Ayrıca parkı köpekler istila etti. Bırakın parkın içinde gezmeyi, çevresinden bile geçemez olduk’’diyor.

Şehrin ortasındaki çöplük mikrop saçıyor

Karşıyaka İlçesi’nden arayan okuyucumuz Leman Tutar, boş arsaların çöplük haline geldiğine işaret ederek, ’’Örnekköy semtinde 7532 Sokak’taki otobüs ve minibüs son duraklarının karşısındaki arsa zamanla çöplüğe döndü. Çirkin görüntü ve kötü koku giderek daha da dayanılmaz hale geliyor. Halk sağlığı da tehlikede, çünkü mikrop yuvasından farksız. Belediyeden yardım istiyoruz’’diyerek atıkların temizlenmesini, çöp atılmasının engellenmesini istiyor.
Yazarın Tüm Yazıları