Gülçin yazıyor

Gülçin TELCİ
Haberin Devamı

Türkbank sorgusunda ilginç ifadeler

Türkbank ihalesi ile ilgili olarak sorgulandıktan sonra tutuklanarak cezaevine koyulan Trabzonspor eski Başkan yardımcısı Atilla Yıldırım'ın ifadeleri elime geçti. Valla okuduğum zaman başım döndü. İfadelerde Sedat Peker'in adı nedense hep Hayyam Garipoğlu ile birlikte anılıyor.

Yıldırım'ın, ‘‘Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde Alaattin Çakıcı'nın rolü oldu mu?’’ sorusuna verdiği cevap oldukça ilginç.

Alaattin Çakıcı, Futbol Federasyonu seçimlerinde Sedat Peker ile birlikte Mustafa Kefeli'yi desteklemiş. Tabi, kardeş Gencay Çakıcı da bu desteği vermiş. Tüm bu desteğe rağmen, Federasyon Başkanlığı seçimlerini Haluk Ulusoy kazanmış. Ve ardından Haluk Ulusoy da tehdit edilmiş.

Ergun Gürsoy, Haluk Ulusoy'u ikna ederek 100 koyun kestirmiş. Bu 100 koyun karşılığında da Alattin Çakıcı, Haluk Ulusoy'u üç ay için affetmiş.

ARACI DAĞLI

Sorgusunda Yıldırım'a bir de, ‘‘Sümerbank özelleştirmesinde Alaattin Çakıcı ile temasınız oldu mu?’’ diye sorulmuş. Atilla Yıldırım, Sümerbank'ın özelleştirilmesinden sonra birgün milletvekili Halit Dağlı'nın kendisini aradığını Alaattin Çakıcı'nın Hayyam Garipoğlu'ndan para istediğini ve sıkıştırdığını, Garipoğlu'nun kendi hemşerisi olduğunu, bu konuyla ilgili Alaattin ile görüşmesini istediğini anlatmış. Ancak, Yıldırım'ın arası o günlerde Çakıcı ile iyi olmadığı için Halit Dağlı'nın bu isteğini hemen yerine getirememiş. Birgün Çakıcı kendini aradığında konuyu açmış. Çakıcı da Yıldırım'a, ‘‘Halit Dağlı'ya söyle benim işe karışmasın. Yoksa onu da öldürürüm’’ demiş. Yıldırım da hemen Dağlı'yı aramış ve bu işten uzak durmasını söylemiş.

Çakıcı konusunda ANAP eski milletvekili Mehmet Kocabaş'ın ifadesinde de ilginç noktalar bulunuyor. Sorgusunda Kocabaş'a, Alaattin Çakıcı, Hayyam Garipoğlu, Erol Evcil ve Türk Ticaret Bankası konusunda bildikleri soruluyor. Kocabaş'ın ifadesinde bu soruya verdiği yanıt aynen şöyle:

‘‘Alaattin Çakıcı'nın beni bir telefonla aradığında anlattığına göre, Sümerbank'ın özelleştirilmesi olayında bu ihaleyi alan Hayyam Garipoğlu, aslında Sümerbank'ı daha sonra öldürülen Nesim Malki ve Erol Evcil ile ortak olarak almış. Daha sonra da, yani öldürülmeden önce Nesim Malki, Erol Evcil'in de hissesini almış, daha sonra Nesim Malki öldükten sonra bankanın değerinin artışı sebebiyle Erol Evcil zarara uğradığını beyan ederek Hayyam Garipoğlu'nun kendisine 30 milyon dolar ödemesi gerektiğini söylemiş ve bunu da halletmek üzere Alaattin Çakıcı'ya bildirmiş. Bunun üzerine Alaattin Çakıcı doa işadamı Emin Cankurtaran'ı hakem tayin ederek bu sorunu çözmesini istemiş. Bunun üzerine Emin Cankurtaran, Erol Erkohen, Hayyam Garipoğlu ve avukat Ertunç Yaşar İstanbul Büyük Kulüp'te biraraya gelerek bu sorunu görüşmüşler, ancak anlaşma sağlanamamış, hatta Alaattin Çakıcı'nın talebi 30 milyon dolardan 1 milyon dolara kadar düşmüş.’’

Mehmet Kocabaş, Büyük Kulüp görüşmesinde sorunun çözülmemesi sonrasında Halit Dağlı'nın kendisini aradığını belirterek, şöyle devam ediyor:

‘‘Dağlı, beni arayarak Hayyam Garipoğlu ile bir de benim görüşmemi rica etti. Ben de bunun üzerine Hayyam Garipoğlu ile görüştüm. Ben Hayyam Garipoğlu'na İstanbul Valisi Kutlu Aktaş'ı aramasını ve ondan koruma istemesini tavsiye ettim. Hayyam Garipoğlu da bana Alaattin Çakıcı, Erol Evcil ve kendisi arasındaki ihtilafları ve Alaattin Çakıcı'nın tehditlerini anlattı. İddia edildiği gibi ben kesinlikle Hayyam Garipoğlu'ndan alınacak paranın Alaattin Çakıcı'ya götürülmesi konusunda aracılık etmedim.’’



Yazarın Tüm Yazıları