Güç sizinle olsun

GEORGE LUCAS’ın yarattığı belki de yüzyılın efsanesi olarak adlandırabileceğimiz Star Wars/Yıldız Savaşları serisi, unvanına yakışır bir sonla noktalanıyor. Tabii bu son, çekim sırasına göre; yoksa 4-5-6. bölümlerini yıllar önce izlemiştik.

Üçüncü Bölüm/ Sith’in İntikamı’nda artık bütün taşlar yerine oturuyor, Sith Lordu Darth Sidious’un kim olduğu, Anakin Skywalker’ın Darth Vader’a nasıl dönüştüğü, Padme Amidala’nın neden öldüğü, ileriki bölümlerde bahsedilen Jedi kıyımının nasıl olduğu ve daha niceleri bu bölümde anlatılıyor.

Seriyi daha önceden bilenler, izleyenler için filmin konusunu kısaca anlatmaya gerek yok sanırım. Hatta filmin hayranları filme öyle bağlılar ki, seriyi izlemeyenlere zaten defalarca anlattıkları için onları da konu hakkında bilgilendirmeye gerek yok. Ancak şunu söylemek gerekir ki, Lucas gerçekten harika bir iş çıkarmış. Zira herkes ne olacağını biliyordu, ancak yönetmenin bu ortak hayali nasıl perdeye aktaracağını merak ediyordu ve ancak bu kadar olurdu diye düşünüyorum.

İlk bölümden itibaren tüm dünyada milyonlarca insanı kendisine hayran bırakan dizi, 4-5-6. bölümlerle iki nesli yetiştirmişti, 1-2 ile yenilerini ekledi ve son bölümle daha birkaç nesli daha büyütecek gibi geliyor.

Teknik yönleriyle, tam bir görsel şölen olarak değerlendirilebilecek Star Wars/Sith’in İntikamı diğer bölümlere oranlara daha karanlık sahnelere sahip, tüm galaksiyi etkileyecek büyük savaşın yaşandığı bölüm olduğu için daha ilk kareden itibaren heyecan seviyesi en üst noktayı buluyor. Filmin sevilmesinde en önemli unsurlardan olan ‘ışın kılıcı’ ile yapılan dövüş sahneleri ise bu bölümde yine izleyenlerin soluğunu kesecek özellikte. Hem serideki en zorlu, hem de en fazla sayıdaki dövüş sahnesini bu bölüm barındırıyor.

Film bittikten sonra içinizde büyük bir coşkunun yanında, garip bir hüzün oluyor şimdiden söyleyeyim. Zira başta da belirttiğim gibi, 20-21. yüzyılın efsanesi burada noktalanıyor ve bunun canlı tanığı olmak biraz üzücü oluyor.

Kesinlikle görülmesi gereken bir film olduğunu belirtmek gereksiz sanırım. ‘Güç sizinle olsun’.
Yazarın Tüm Yazıları