Gölet inşaatı başlatılsın Seferler yetersiz

İZMİR’in Gültepe Semti’nden bize ulaşan okuyucumuz Güneş Uzun otobüs seferlerinin azlığından şikayet etti.

Uzun, "Özellikle 81 numaralı otobüsün seferlerinin az olması büyük sıkıntı yaratıyor. Sabah ve akşam saatlerinde araçlar tıklım tıklım doluyor. Duraklarda uzun süre beklenmesine rağmen yer olmadığı için kimileri araca binemiyor. Yer bulanlar da zor koşullarda yolculuk yapıyor. Seferlerin artırılması bu sorunu bir nebze olsun çözebilir" şeklinde konuştu.

Kazalar bitmiyor

ÇANKAYA’da esnaflık yapan Serdar Akyelli adlı okuyucumuz, Gümrük-Buca otobüslerinin son duraklarından, Çankaya yönüne dönüş yapılan bölgede her gün çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini belirterek, "Fevzipaşa Bulvarı’ndaki Hisarönü Sokağı’ndan önceki trafik ışıklarının olduğu yerde sıkça kazalar yaşanıyor. Burası için daha farklı bir önlem alınması gerekiyor. Şikayetimi belediye yetkililerine ilettim. Fakat hiç bir girişimde bulunulmadı" dedi.

Belediye çöpleri temizliyor

KONAK Belediyesi yetkilileri, 6 Mayıs 2008 tarihinde köşemizde yayınlanan, ’İzmir geçmişine böyle mi sahip çıkıyor’ başlıklı haberle ilgili olarak yaptıkları yazılı açıklamada, konunun Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındığını belirtti. Açıklamada; "304 Sokak’ta bulunan metruk evde yapılan inceleme sonunda müdürlüğümüzü ilgilendiren çöp sorunu ekiplerimizce giderilmiştir. Mahalle muhtarının imzası da alınmıştır, ayrıca müdürlüğümüzce de takibi sürmektedir."

Esnafın yol isyanı

BORNOVA Manavkuyu Mahallesi 613 Sokak sakinlerinin yıllardan beri süren yol sorunu, hem esnafı hem de mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor. Bornova Belediyesi ile ev sahiplerinin kamulaştırma şartları üzeirinde anlaşmasına rağmen sokağın bir türlü genişletilmemesi, bu sokakta iş yeri bulunan esnaf ve sokak sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar; "Yol dar olduğu için evimize girerken ve çıkarken her an trafik kazası yaşanacak diye diken üzerinde oluyoruz. Bu yüzden huzurumuz kalmadı." diye konuştu.

Kamyonlar branda örtmeli

HALİL Ergun adlı okuyucumuz üstü açık şekilde kum ve çakıl taşıyan kamyonların kenti toz duman içinde bıraktığını belirterek, "İzmir’e Ankara karayolundan giriş yapan kamyonlar, üzeri açık şekilde taşıdığı kumları yol boyunca saçarak toz kaplı bir hava tabakası oluşturuyorlar. Belkahve’den Sirkeli Kavşağı’na kadar olan bölgede de aynı durum söz konusu. Bu arada arkadaki araçlar da hasar görebiliyor. Bu durum AB standartlarına da aykırı. Branda kullanmaları konusunda gerekli denetim gerçekleştirilmeli" diye konuştu.
Yazarın Tüm Yazıları