Geri döndüler

HAFTALARDIR süren forvet arayışlarının sonuçlanamamasının yaratmış olduğu gerginliği yaşayan Trabzonspor taraftarları dün Jaja’nın transfer haberiyle bambaşka bir güne başlasa da hiç kimse Teofilo’nun bu maçta hat-trick yapacağının rüyasını dahi görmemiştir.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte Trabzonspor’un ortaya koyduğu mücadeleci futbol, özellikle orta saha direnci ve pas alışverişi ile rakip ceza alanı içinde yarattığı tehlikeler, bordo mavilileri oyunun tek hakimi yaptı.
İşte Teofilo
Tribünleri dolduran Trabzonspor taraftarı daha henüz maçın ilk dakikalarından itibaren takımlarının futbolundan öylesine keyif aldı ki, destekleri de 90 dakika boyunca devam etti. Trabzonspor, hırslı, arzulu ve agresif futboluna kaldığı yerden devam eder bir görüntü içerisindeydi. İlk yarıdaki golsüzlük “Aynı sıkıntıyı bu sezon da yaşayacak mıyız” diye düşündürürken, ikinci yarıda geçen sezonun suskun golcüsü Teofilo adeta patladı. Attığı 3 şık golle, “Artık bu takımın forvetinde de sıkıntı yok” diye haykırdı.
Hasret bitebilir
Böylesine önemli bir kupa finalinde Umut Bulut’un yerine Teofilo ile tek forvet olarak başlayan Şenol Güneş’in futbol dehasına hak ettiği övgü, dün akşam saatlerinde Liverpool yönetiminden de gelmişti zaten.
Glowacki çok isabetli transfer. Defansta güven verdi. Alanzinho, sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Tek kelime ile mükemmel oynadı. Selçuk, Serkan, Egemen, Ceyhun, Colman, geçen seneki formlarının üstünde bir performans yakalamışlar. Takım olarak yardımlaşma ve mücadele gücü üst düzeyde. Bu görüntüsü ile Trabzonspor, inşallah bir olumsuzluk yaşamadığı taktirde şampiyonluğun en büyük ve ciddi adaylarından birisidir. Çünkü, 25 yıllık hasrete son verecek güçte bir takım olmuşlar.
Yazarın Tüm Yazıları