Gereğini Mart ayında yapsınlar

SON zamanlarda hakemlerimizi genel olarak beğeniyorum. Fakat, gel gelelim ki medyadaki hakem hocalarımızın ve eski hakemlerimizin yaptığı televizyon kritiklerinde yerden yere vurmalarından dolayı saniyeden bile kısa zamanda karar verilmesi gereken pozisyonları, kahvelerini içerken zaman zaman 15 dakika irdeledikten sonra "Hakem bu kararı verse de olur vermese de" diyerek ipe sapa gelmeyen kararlarla hakemleri tedirgin etmektedirler.

Evet, onlar da bir meslek icra ediyorlar. Kendilerine ayrılan 2 saatlik zamanı doldurmaları gerektiğini biz de biliyoruz. Ama, dünyanın hiçbir yerinde en büyük spor stüdyolarında bu tip ağır ve acımasız eleştiri yoktur.

* * *

Televizyondaki yorumlardan tatmin olamadığım için, merak edip bilenlere sordum. Kalecinin eliyle topa temas ettiği noktada topu kontrol etmiş sayılacağını, bundan sonra kaleciye yapılan müdahalenin faul olduğunu, söylediler.

Bu durumda, Trabzonspor-Gaziantepspor maçında, hakemin Gaziantepsporlu futbolcuyu faulle cezalandırması gerekirken, Trabzonspor kalecisine kırmızı kart göstererek oyundan atması ve Trabzonspor aleyhine penaltı vermesi, yorum hatasıydı. Nedense, pek üzerinde durulmadı, duranlar da hakemin kararının doğru olduğunu söyleyerek pozisyonu yanlış değerlendirdiler.

* * *

Kalli ve Adnan’lar, daha önce deneme imkanı bulamadıkları yedi genci, dünyanın en büyük derbilerinden sayılan Fenerbahçe-Galatasaray maçında sınamaya kalktılar. Yenilginin ötesinde, futbolda tez konusu "nasıl yapılmayacağı" olan bir örnek de sergilediler. İki sene önce, 30 haftanın emeğini yok sayıp son altı haftada gösterdiği "saatle" bir mucizeye (!) imza atıldığını ifade edenler, Galatasaray’daki kötü gidişin mimarlarıdır.

Galatasaraylılar son iki senede bekledikleri mucizeden hiçbiri ile karşılaşamadılar. İnsanlar daha önce yapılanlarla değil de, kendi yaptıkları ile iftihar etmelidirler. Eğer bunu başaramıyorlarsa mart ayı geldiğinde gereğini yapmalıdırlar.

Sakın Kalli’yi feda ederek bu işten kurtulacaklarını düşünmesinler!
Yazarın Tüm Yazıları