Gerçek Trabzon

KUPA maçlarında iyi bir performans sergileyen Trabzonspor’un ligin ikinci yarısına nasıl bir başlangıç yapacağı merak konusuydu.

Maçın hemen başında Sivasspor’u baskı altına almaları ve erken sonuca gitme arzusu Avni Aker’de çok uzun zamandan beri özlediğimiz bir görüntüydü. Takım artık Şenol Güneş’le birlikte gerçek kimliğini de bulmaya başlamış.
Görünen o ki, rakipler artık Avni Aker’de devre arasında soyunma odasına pek de o kadar rahat gidemeyecekler. Geçen sezon ve ligin ilk yarısında seyrettiğimiz Trabzonspor’un bırakın ilk yarıda çözdüğü maçı, erken gol bulduğu maçların sayısını bile hatırlamakta zorlanıyorum. Kontrollü futbol oynama düşüncesi yüzünden de çok sayıda puan kaybetmişti.
Yarışı bırakmaz
Defalarca bu futbolun Trabzonspor’un ve Trabzon insanının yapısına ve karakterine aykırı olduğunu söylemiştik. Oynanan futbol ne zevk veriyordu, ne de sonuç. Teofilo ve Sezer’in de takıma katılmalarıyla Trabzonspor’un istikrarlı çıkışı devam edeceğe benziyor.
Görünen o ki, Trabzonspor gerilerde kaldığı şampiyonluk yarışının peşini pek de öyle kolay bırakmayacak. Trabzonspor ligi nerelerde bitirir. Bunu şimdiden söylemek çok zor. Ancak, böyle oynamaya devam ederse her şey bir tarafa taraftarın tribünlere geri dönmesini sağlayacağı da kesin.
Yazarın Tüm Yazıları