Gaziantep-Kilis arasındaki OSB'ye bakanlıktan onay

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep-Kilis arasındaki OSBye bakanlıktan onay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:31

Gaziantep-Kilis arasındaki OSB'ye bakanlıktan onay

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması için onay verildi.

GSO öncülüğünde, Kilis Valiliği, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Polateli-Şahinbey Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği ile müşterek yürütülen çalışmalar sonucunda 'Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş işlemleri tamamlandı, ilgili bakanlığın onay vermesiyle de resmen kurulmuş oldu.

Gaziantep ve Kilis sınırında ortak yapılacak Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, 35 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. İlk etapta Kilis ilinde 14 milyon 300 bin metrekarelik alanda başlatılacak yeni OSB, 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanacak. Türkiye’de iki şehir arasında kurulması açısından bir ilke imza atılan Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, yatırım alanı sıkıntısı çeken Gaziantep sanayisine genişleme imkanı sağlayacağı gibi Kilis ilinin kalkınmasına ve sanayisinin gelişmesine ivme katacak. Ayrıca, Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ve otoyol bağlantısının gerçekleştirilmesi ile birlikte İskenderun Limanı’na ulaşım kısalacak, Gaziantep ve Kilis sanayicilerinin yanı sıra bölge işadamları zaman ve maliyetler açısından büyük tasarruf yaparak, rekabet üstünlüğü elde edecekler.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni sanayi bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konukoğlu, şunları söyledi:

"Yönetim Kurulu Müteşebbis Heyeti oluşturulan yeni OSB’de ilk aşamada altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanacak. Ardından OSB arsalarının sanayicilere tahsis işlemine geçilecek. Bölgenin altyapı-üstyapı inşaatları için gerekli olan parselasyon ve uygulama projelerinin tamamlanması ve belirli bir ilerleme kaydedilmesinden sonra arsa taleplerinin kabul edilecek."

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!