Futbolcu beyler artık krediniz bitti

KAMPTA, maçta, tatilde hatta faal futbolculuk döneminiz bittikten sonra da tüm yaşamınızda sizlerle bir aile gibi olduk. Olumsuz davranışlarınıza, oynadığınız kötü futbola rağmen, yönetim kuruluna, camiaya ve basına karşı hep yanınızdaydım. Ancak artık bende krediniz bitti.

Bu sezon başta Galatasaraylılar olmak üzere, Trabzonsporlu ve Beşiktaşlı futbolcular, görevlerinizi yapmadığınız kanaatindeyim. Ya işinizi ciddiye almıyorsunuz ya da bu kulüpler için yeterli değilsiniz.

Yerli ve yabancılar dahil, Galatasaray’da oynayan tüm futbolcular... Sadece sizden beklenilen hizmeti değil, aldığınız paranın da karşılığını vermediniz. Gerek UEFA gerekse Süper Lig’de oynadığınız maçlarla taraftarlarınızı hayal kırıklığına uğrattınız.

Ama siz suçlusunuz da sizi yönetenler masum mu? Hayır... Özhan Canaydın sezon başında, futbolla ilgili bütün yetkileri kariyerlerine bakmadan Adnan Polat ve ekibine verdi. Onlar da, bu işi Galatasaray seviyesinde bilmediklerini ispat edercesine hareket ettiler. Transfer ettikleri tüm futbolcuların Galatasaray için yeterli olmadığını gözler önüne serdiler. Sağ olsun Bordeaux, önce bizi yenip üzdü. Ama sonrasında, Panionios’a sahasında galip geldi de Galatasaray’ı bir üst tura taşıyarak teşekkürü hak etti.

Şampiyonluğa inanılmıyor

Galatasaray, şampiyonluk havasından uzaklaştı. Artık ne taraftar, ne yönetici, ne futbolcu ne de teknik heyet şampiyonluğa inanıyor. Seyirci stadyuma gelmiyor; futbolcular devreyi bitirerek bir an evvel huzura kavuşmak istiyor; teknik direktör tatile çıkıyor. Yöneticilerin durumu evlere şenlik... Birbirlerinden o kadar kopuklar ki, Aslantepe’nin temel atma töreni gibi, Galatasaray için tarihi bir günde dahi birlikte olmuyorlar. Kötü günlerde omuz omuza değiller, hepsi kongreye odaklanmış, seçim hesapları yapıyorlar. Mart ayında bu yönetimden üç kişi kalmaz. Galatasaray’ı yönetme yeterliliğine sahip oldukları iddiasıyla gelip kulübü ödenmeyecek borç altına sokanların, 15 kişilik yönetim kurulu kadrosunda yer bulmaları imkansız. Benim bildiğim Özhan ağabey, seçim zamanı gereğini yapar...

Böyle bir ortamda G.Saray’dan başarı bekleyen, Malta’dan Avrupa Kupası Şampiyonluğu beklesin!..

İlk yarının sona ermesiyle bir şans daha yakaladığınızı düşünüp, bunu değerlendirme çabasına giriştiğiniz anlaşılıyor. Aklınızca, yapacağınız bir iki transferle durumu idare edeceksiniz.

Bilin ki, devre arasında kimse size "hatır için" iyi futbolcusunu vermez. Sadece kendinizin değil, kulübün de kaliteli oyuncu alacak kredisini tükettiniz.

Eğer bir serüvene girecekseniz, bunu kendi cebinizden karşılayın. Galatasaray parası ile kimseye maceraperestlik yaptırmazlar...

Bir takıma bedel

GÖKDENİZ ile Yattara’nın bir takıma bedel olduğunu hep beraber bir kez daha izledik. Yattara, daha önceleri nerelerdeydin? Devamlılığı olmayan bir oyuncu musun, yoksa şimdiye kadar seni oynatamayan hocalar mı iyi değildiler?...
Yazarın Tüm Yazıları