Futbol: 0 Voetbal: 2

ÖNCE maçı planlayalım.. Kazanmak üzerine bir strateji kurmamız gerek..

Haberin Devamı

Rakibin tek santrforla oynadığını, kanatları iyi kullandığını ve orta sahadaki pas yüzdesinin yüksekliğini biliyoruz.. İdeal dizilişden, 4-4-2’den bu maç için vazgeçmek en akıllı yol.. Burak formsuz.. G.Saray’daki düşüşü, Milli Takım’da bir atarken o kaçırması ortada.. Onun yerine Türkiye’nin öne doğru en hızlı adam eksilten ismi Alper’i koymak en akıllıca karar.. Gökhan Töre mutlaka ilk onbirde olmalı.. Ve maça kontrollü başlamak, rakibin hızlı adamlarına alan bırakmamak gerek..

Biz ne yaptık hocam? Herşeyin tam tersini.. Önde bastık Hollanda’ya.. Arda yürüyerek oynadı 90 dakika.. Çok saçma bik ilk yarıyı harcadık oyuncu değiştirmedik.. Kötü planlama, kötü oyunu okuma ve maalesef kötü sonuç..

Buraya kadar bizi getiren Terim’di.. Maalesef Hollanda maçını kaybeden de o oldu.. Daha akıl koymalıydık işin içine.. Daha fazla bilinmezle oynamalıydık bu oyunu.. Sürprizleri yaparken formda oyuncuları kullanmalı, ismi var diye bazı kişileri korumamalıydık.. Bazı ülkelerde fussball demişler adına.. Bazıları football’da karar kılmış.. Futebol diyen de var.. Biz futbol ismini sevmişiz çok.. Hollandalılar ise voetbal demişler.. Hepsi “ayak topu” demek.. Oysa futbol artık her ayrıntısına kadar “kafa oyunu”.. Dün Hollanda’nın oynadığı voetbal’la bizim futbolun aynı oyun olduğunu iddia etmek hata olur.. İşlerini sürekli takip ederek yapmaya çalışan Hollandalı meslektaşlarıma karşı ayıp olur.. Bunun ben farkındayım.. Ama bazıları farkında değil..

Haberin Devamı

Bir yere kadar oluyor

Burak 2013’te tatil yerlerinde dinlenirken Robben takımını finale çıkardı.. Devler Ligi finalinde galibiyet golünü attı.. Dün son saniyeye kadar üç kişiyi peşine taktı.. Bir tarafta Burak bir tarafta Robben.. Bir tarafta futbol, diğer tarafta Voetball.. İnanın dünyanın en güzel stadını yapsak, Messi’yi F.Bahçe’ye, Ronaldo’yu G.Saray’a alsak bu sistem değişmez.. Çünkü oyun farklı.. Onlar oynuyor biz o sistemi kuracak insanları dışlıyoruz.. Sonra Terim Terim’le karşı karşıya kalıyor.. Futbolu çok iyi bilen; ama profesyonellik anlamında aklı havada isimleri motive etmeye çalışıyor.. Bir yere kadar oluyor.. Akıl oyunlarında iş değişiyor.. Maalesef..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Dünkü maçta sahanın en iyisi Hollandalı Robben’di..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Milli Takım’ın forveti Burak gününde değildi..

HAKEM: Hiç iş düşmedi ki..

Yazarın Tüm Yazıları