Ferrari’nin tekeri patladı

Olay geçtiğimiz Pazar akşamı Taksim’den Kabataş’a inen yokuşta meydana geldi.

Haberin Devamı

Yokuş aşağı gayet afilli bir şekilde inen kırmızı Ferrari, tam Beleştepe mevkiine geldiğinde olanlar oldu. Freni patlayıp yalpalamaya başlayan, ardından cozutup yoldan çıkan Ferrari önce Beleştepe müdavimlerinin arasına daldı.
Hızını alamayıp taklalar atan, Lugano’ya kafakol çeken, bu kesmeyince dirsek  atan Ferrari, son tahlilde kendisinden heyecanlı bir spin bekleyen koca bir camianın tepesine düşerek müthiş bir kazaya imza attı.
Görgü tanıkları olayda aniden Ferrari’nin önüne fırlayan ve arkasında “Tahriğime kapılma kızarırsın, Provakatörler kralı Lugano” gibi ilginç yazıların bulunduğu sarı bir arabanın da suçu olduğunu söylediler.
Yine aynı görgü tanıkları Ferrari’yi yoldan çıkaran sarı arabanın müthiş bir kıvırma hareketi ile ve de gayet masum bir ifade takınarak yoluna devam edip menziline ulaştığını belirttiler.
Olay yerine gelen Ferrari sürücüsünün ve sarı arabanın yakınları şeref tribünü mevkiinde, karşılıklı küfürler eşliğinde birbirlerine tekme tokat giriştiler.
Olaylar yatışıp toz bulutu dağıldığında can kaybının olmadığı ancak tepesine freni patlak Ferrari düşen Kartal camiasının kan kaybının sürdüğü anlaşıldı.
Kaza yerine gelen medya ekipleri, kaza raporunda suçun 4/8 oranında Ferrari’ye, 4/8 oranında da Ferrari teknik sorumlusuna ait olduğunu tespit edip, yerine acilen isimler önerilmesini uygun buldular. Bu öneriye sıcak bakan Kartal camiasından medyanın da verdiği ara gazla, BENİ TEZ yeni bir teknik adama emanet edin sesleri yükselmeye başladı.
...
Otomobil uçar gider, bu hikaye uzar gider... Bu kazada Ferrari’nin iyi niyetli olduğuna beni kimse inandıramaz. Atıldığı pozisyondan önce yine Lugano’nun kafasını koltuk altına sıkıştırıp inanılmaz bir şekilde yere indiren Ferrari aslında kırmızıyı ve penaltıyı daha önce hak etmişti.

Ancak hakem o pozisyonu:

a) Görmedi
b) Görmezden geldi
c) Gördü de sıradan, zararsız bir boğazlaşma olarak değerlendirdi
d) Hiçbiri
e) Hepbiri

İlk denemesinde penaltı vermeyi ve kendisini attırmayı başaramayan Ferrari, ikinci hareket için görüşün daha açık ve etrafın daha tenha olduğu bir anı adeta kolladı. Hem yan hem de orta hakemin görüşünün gayet net olduğu bir anı bularak dirseği giydirdi.

Mağlubiyetten galibiyete dönen ve farka gideceği neredeyse kesin olan bir takımı ancak böyle bir ihanet yıkabilirdi. Öyle de oldu.

Bu olayın tahlil edilecek, yorumlanacak, açıklanacak hiçbir yanı yok. Şairin dediği gibi: “İhanet bir bilmecedir” sebebini kimse çözemez. İhanet eden dışında.

Ancak bir gerçek var. Fenerbahçe bu sezon şampiyon olursa Ferrari’nin heykelini Saracoğlu’nun önüne dikmeli.  Fener yönetimi bu önerimi abartılı bulursa daha makul bir öneri de sunabilirim. Son model Kırmızı bir Ferrari alsınlar. Lugano’ya hediye etsinler. Arkasına da “Nazar etme ne olur, dirsek ye seninde olur” ya da “Tahrikime kapılma Ferrarim olursun” yazdırsınlar.
Kazasız günler dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları