Fenerbahçe ancak takviyelerle kurtulur

Tarihinin en başarısız dönemlerinden birini geçiren F.Bahçe bu durumdan nasıl kurtulur? Yönetim ya da teknik kadroda değişim olmalı mı?

FENERBAHÇE, bu kötü durumdan ancak sakat oyuncularının iyileşmesi ve devre arasında yeni transferlerin yapılmasıyla kurtulabilir. Bu kadronun yenilenmesi şart. Aragones ya da yönetimin gitmesi sorunu çözmez. Onlar, takımın kötü olmasını istemez. Fenerbahçe'nin iyi yerlere gelmesini istiyorlar ama ellerindeki imkanlar bu kadar.

Aragones'in sistemini eleştirebilirsiniz ancak İspanyol hocanın kariyeri de ortada. Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu gerçekten çok kötü ve kalitesiz. Bunu kaliteli yapacak olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli kulübün yönetim kurulu. Ara transferde bazı çok önemli Türk oyuncuları da alıp takıma takviye yapabilirler. Bu Fenerbahçe takımında, şu anda o formayı giyemeyecek en az sekiz tane oyuncu var.

Araya atılan toplar Galatasaray'ı yıktı

 Dört-beş hücum oyuncusuyla sahaya çıkan G.Saray, Bursa'da neden kaybetti?

TIPKI Fenerbahçe'de olduğu gibi araya atılan toplar G.Saray'ın kalesinde büyük tehlikeler yaşanmasına neden oldu. Bursaspor'da Yusuf diye akıllı bir oyuncu var. G.Saray defansının arasına çok akıllıca toplar atıp arkadaşlarını gol pozisyonlarına soktu.

Galatasaray defansı bu topları kesemeyince kalesinde çok sayıda pozisyon gördü. Servet ve Meira gibi hava toplarına hakim, ikili mücadelelerde etkili stoperler araya atılan bu toplara müdahale etmekte yetersiz kaldılar. G.Saray'da bu tip topları kesen tek adam Mehmet Topal'dı. O da sakat olunca defansa yardım edecek, kesici rolünü üstlenecek kimse kalmadı. Geçen sezonlarda bu işi Song yapıyordu. Galatasaray'ın Bursa'da sahadan yenik ayrılmasının başlıca sebebi buydu. Sadece G.Saray'ın değil, Üç Büyükler’in ortak sorunu defanslarının arasına atılan toplar.

Beşiktaş, 5 senedir parasını sokağa atıyor

 Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndan elenmesinin sorumlusu kim? Avrupa'ya veda eden siyah beyazlılar ligde ne yapar?

BEŞİKTAŞ, Avrupa'dan elendi diye sorumlu aramaya gerek yok. Siyah beyazlılar, Türkiye ligleri için iyi bir takım olabilir. Ancak, Avrupa'da mücadele edecek kalitede oyuncuları yok. Kadro Avrupa için tecrübesiz. Ümit bağladığımız Cisse oyunda bir var, bir yok. Ne tecrübesiyle konuşabiliyor, ne de kalitesiyle.

Tello'da büyük düşüş var. Holosko nereye koşacağının farkında değil. Bobo, eski Bobo değil. Beşiktaş defansı Türk takımlarına karşı iyi oynuyordu. Ukrayna'da süratli bir adam çıktı, domates gibi dağıldılar. Beşiktaş, 5 senedir yanlış transferler yapıyor, 5 senedir paralarını sokağa atıyor.

Kötü de oynasa kazanmayı biliyor

 Trabzonspor, 25 yıllık şampiyonluk özlemine bu sezon son verebilir mi?

TRABZONSPOR, 6. hafta sonunda ligin zirvesinde. Son olarak Konya'da kötü oynadılar, geriye düştüler ama mücadele ederek 3-2 kazanmayı bildiler. Trabzonspor içeride olsun, dışarıda olsun çift santrforla mücadele ediyor. Gol atacak oyuncuları da var. Büyük takımlar kötü de oynasalar kazanmayı biliyorlar.

Türkiye'de oynanan futbol kötü. Kafaların değişmesi lazım. Ligde sadece 4 takım şampiyon oldu. Trabzonspor da bunlardan biri. Neden olmasın, yine olabilirler. Anadolu takımları da artık uyandı. İyi transferler yapmaya başladılar. Bursaspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Kayserispor iyi yolda.
Yazarın Tüm Yazıları