Eryılmaz’ın koltuğuna Osman otursun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da coşkuyla kutlandı.

Kamu görevlilerinin koltuklarına, ilköğretim öğrencilerinin oturması geleneği de her yıl olduğu gibi sürdü.

Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve daha birçok kamu görevlisi koltuğunu bir saatliğine de olsa çocuklara bıraktı. Koltuğunu çocuklara bırakan bir isim de Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’dı.

Kulağımıza gelen fısıltılar, Eryılmaz’ın koltuğunun Çankaya’da espiri konusu olduğu idi. Çankaya bürokratları arasında dönen bir espiri aynen şu şekilde:

"23 Nisan’da Muzaffer Bey’in koltuğuna Osman’ı oturtalım."

Buradaki Osman ise, Melih Gökçek’in küçük oğlu Osman Gökçek. Kendisi Çankaya Belediye Başkanlığı’na, "partisi izin verirse" aday olacağını açıklamıştı.

Başkanlığını yaptığı Başkent Gençlik Federasyonu ve Çankaya Gönüllüleri Dernekleri ile de yoğun bir çalışma içerisinde Osman Gökçek.

Neredeyse tüm Çankaya’yı kapı kapı dolaşarak oy istiyorlar.

Muzaffer Eryılmaz’ın koltuğuna bir saatliğine olsun otursa, tepkiler ne olurdu acaba?

Pankartları kim indirdi?

ÇANKAYA Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı için bilboardlara astığı etkinlik programının bir kaç gün önce kimliği belirsiz kişilerce toplanması, bu haftanın krizi oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i suçlayan yeni pankartlarla alelacele yanıt verdi.

Olayın sorumlusunun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek olduğunu iddia eden Eryılmaz, bu iddiasını hazırlattığı pankarta da taşıdı. Çankaya Belediyesi yetkilileri tarafından SSK İş Hanına asılan pankartta şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Meih Gökçek çocukların dünyadaki ilk bayramına ve küçük bedenlerin büyük gözlerindeki ışıltıya göz dikmemelidir. Gözü dönmüşlüğünü, gözünü hırs bürümüşlüğünü çocukların gözlerindeki sevinç üzerinden gidermemelidir. Olaylara şaşı bakmayı, çocuk gözlerin büyük umudunu yansıtan pankartları hiç olmazsa bırakmalıdır. Onlar çocukların, Cumhuriyetin, çocuk bayramının pankartlarını toplattı, ancak biz yılmadık kenti aynı pankartlarla yine donattık."

Alagöz’e hizmet neden gitmez?

MUSTAFA Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’ni yönettikleri, Temelli’nin Alagöz Köyü’ndeki karargah Turgut Özakman’ın ’Şu Çılgın Türkler’ kitabında yer aldıktan sonra ziyaretçi akınına uğradı.

Karargaha gelen ziyaretçi sayısı aylık 3 binden, 8 bine fırlamış.

Ancak, Atatürk’ün tarihe geçen "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır" sözünü söylediği bu tarihi karargahın bir sorunu var. Eskişehir Yolu’ndan karargahın bulunduğu Alagöz Köyü’ne giden yol keçi yolunu aratmıyor.

2005 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi karargaha giden birkaç kilometrelik yolun asfaltlanması kararını almıştı. Buna rağmen bu karar, bir türlü karar yerine getirilemedi.

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli karargahlarından biri, şu anda Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet bekliyor.

Yetkililere duyurulur...

Temelli,

Kazan, Akyurt

Ankara’nın güzide ilçe ve beldeleri Temelli, Kazan ve Akyurt bugünlerde çok moda.

2004 yılında çıkan Belediyeler Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi mücavir alanına giren bu üç yerleşim birimi, yeni plan değişiklikleri ile bir anda değerlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı planlarda geleceğin Ankara’sının yerleşim, sanayi merkezi olarak gözüken Temelli, Kazan ve Akyurt’ta bu duruma paralel olarak arsa fiyatları da patladı.

Hem de ne patlama...

Özellikle Temelli’de daha birkaç yıl önce metrekaresi 10 YTL’den satılan arsalar, şu anda 150 YTL’den satılıyor. Yani tam 15 katına, hem de iki yılda...
Yazarın Tüm Yazıları