Eksiğimiz yok!

UZUN süredir düşünüyorum.. Milli Takım seviyesinde eksiğimiz nedir, diye.. Futbolda bir takım değiliz..

Haberin Devamı

Taraftarın inancı azalıyor.. Nasıl tekrar ayağa kalkar, nasıl dünyanın önemli takımları arasına gireriz, diye kafa patlatıyorum boşu boşuna.. Boşu boşuna, diyorum çünkü eksiğimiz yok ki.. Fazlamız var bizim.. O yüzden 2002’den beri geri gidiyor Milli Takım..
Fazla para var futbolumuzda.. Fazla rahatlık var.. Fazla ilk onbir oynama kolaylığına sahip oyuncu var.. Fazlaca medyayı kullanarak teknik direktörler üzerinde hakimiyet kullanma var.. Fazla teknik direktör değişimi var.. Belki.. Belki bir şey eksik.. O da akıl.. Başkalarının kullandığı bizim çoğu zaman gerek görmediğimiz duygu..
‘Braveheart’ en sevdiğim filmlerden biridir.. Genç William Wallace ailesini öldürenlerden intikam almak ister.. Amcası onu yetiştirirken, elinde kılıç varken unutulmaz bir öğüt verir: Gerektiğinde savaşacaksın, ama unutma; bizi erkek yapan aklımızdır..

Haberin Devamı

Gyan gollerini attı

Biz savaşmayı seven bir ülkeyiz.. Belki de savaşmaktan konuşmayı daha çok severiz.. Topla, topsuz savaşarız sahada.. Topla ve topsuz aklını kullananlara kaybederiz çoğunlukla.. Yenmemiz için soğukkanlı olmayan, vitrine çıkmak için takım oyununu değil bireysel yetenekleri önde tutan takımları severiz rakip olarak.. Gana gibi..
‘Asamoah Gyan neden yedek’ diye sordum devre arasında bir Ganalı meslektaşıma. Biz de şaşırdık, diye yanıt verdi.. İkinci yarıda girdi gollerini attı..

O gelene kadar

İlk yarıyı Yılmaz Vural’la seyrettim.. Milli Takım için ne düşündüğünü sordum.. “Sadece Milli Takım değil Türkiye’de herkes kaybetmemek için oynuyor.. Oysa seyirci kazanmak için oynayan takım istiyor” dedi.. Milliler kazanmak için başladı.. İki golden sonra kaybetmemeyi düşünen felsefeye büründüler.. Sadece gol yememeyi düşünmek, rakibi rakibi cesaretlendirmektir aslında.. Ne Valerenga öğretti bize bunu, ne Marsilya, ne Trömso, ne Macaristan ne de Gana..
Biz aklımızı kullanmadıkça kazanamayacağız.. Burak gibi boş kaleye vurup duracağız.. Paslaşarak kalemize girenleri seyredeceğiz.. Aklını kullananlara karşı koşuşturup durarak, savaştığımızı zannederek uzaklaşacağız doğru futboldan..
O gelene kadar..

Yazarın Tüm Yazıları