Yapay zekâ startup’ları arttı

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâ startup’ları arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 07:00

Türkiye’de kurumsal ve toplumsal yapay zekâ farkındalığını artırma ve ekosistemi geliştirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), ekosisteminde yer alan yapay zekâ girişimlerinin haritasını yayınladı.

Haberin Devamı

Buna göre; TRAI’nin bünyesindeki yapay zeka girişim sayısı yıllık yüzde 12’lik artışla 2024 yılının ilk çeyreğinde 338’e çıktı. TRAI Yapay Zeka Girişimleri haritası, Türkiye’de son yıllarda yapay zekâ alanında çalışan yeni girişimlerin gösterdiği başarılı büyümeyi ortaya koyuyor.

Yapay zekâ girişimlerini destekleme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TRAI Direktörü Can Sinemli, “TRAI Yapay Zeka Girişimleri Haritası yılın her çeyreğinde yayınladığımız Türkiye’nin yapay zekâ ekosistemini yakından takip edenler için önemli bir kaynak. Geldiğimiz noktada 338 yapay zekâ girişime ev sahipliği yapıyoruz. Bu alanda bir ekosistemin kurulmasının önemini bugün çok daha iyi görüyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını almak gelecek için bizleri umutlandırıyor. Önümüzdeki dönemde de yapay zekâ girişimlerini uzmanlar, şirketler ve yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!