Genç girişimcilerin büyük hayalleri

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimcilerin büyük hayalleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 16:54

Bütün genç girişimciler büyük hayallere sahiptir. Bazıları online olarak uygulanır ve organize edilir ama çoğu hayal tesadüf eseri ortaya çıkar. Bu kesin bir bahistir, ama pek çok girişimcinin onları tek ve sağlam bir amaca kilitleyen hayalleri vardır. Tabii ki, başarılı bir genç girişimci olarak hayallerden fazlasına ihtiyacın var. Eğer hayalin girişimcilik çabanın dönüm noktası ise dönüm noktanı sağlam ve somut yapman için pek çok fikre ve araca ihtiyacın var.

Haberin Devamı

Öncelikle, girişimci tam olarak nedir? Sözlükten hızlı bir kontrol size girişimciyi kar amacıyla, zaman, para ve çabasını risk ederek bir işi organize eden ve yöneten olarak tanımlayacaktır.

Bu tanım doğru olmasına rağmen tam değildir. Genç bir girişimci olmak organize etmekten, yönetmekten ve risk almaktan daha fazlasıdır.

GENÇ BİR GİRİŞİMCİ OLMAK NE ANLAMA GELİR?
1. Bilgi birikimine, paraya ve sınırsız enerjiye sahip olacaksın.
2. Sosyal hayatından büyük oranda fedakarlık yapıyorken, sınırsız çaba ve zaman harcamaya gönüllü olacaksın.
3. Ölçülü bir egoya, etkili iletişim kabiliyetlerine ve sağlam bir tanınırlığa ihtiyacın olacak.
4. Farklı tarzda insanlarla çalışman ve hepsini hayallerin için ikna edecek güce sahip olman gerekecek.
5. Az tanıdığın insanlara danışmak için soru soracak cesarete veya hiç tanımadığın insanlardan girişimin için yatırım isteyecek cesarete sahip olmalısın.
6. Güvensiz insanlara karşı fikirlerini savunmak ve girişiminin arkasında durmak için kendine güvenden daha fazlasına ihtiyacın olacak.
7. Büyük oranda adanmışlık ve doğabilecek birçok kriz ortamı için sabra ihtiyacın olacak.

Ama eğer bir hayalin yoksa, diğer kaynaklar veya yetenekler genç bir girişimci olmana yetmeyecektir. Hayal çabalarını ateşleyen bir kıvılcım gibidir. Onsuz coşkun kararlılığın ateş almayacaktır.

HERKES GENÇ BİR GİRİŞİMCİ OLABİLİR
İnsanların başarılı bir girişimcinin ne anlama geldiği hakkında çeşitli izlenimleri vardır. Bazıları girişimcileri büyük holdinglerle bağdaştırır ve onları dev şirketleri yöneten ve organize edenler olarak düşünürler. Birçok kişi küçük bir hotdog büfesi olan bir gencin de aslında bir girişimci olduğunu anlamakta güçlük çeker. Kendi bebek bakım servisini kuran bir liseli de Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg kadar girişimci sayılır.

Genç girişimciler kulübüne üye olmak için herhangi bir kısıtlama yoktur, eğer aday zamanını ve en iyi ürününü vermeye yarayacak olan çabasını adamaya istekli ise.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!