Bakan Yumaklı’dan ‘temiz orman’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yumaklı’dan ‘temiz orman’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 07:00

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolasıyla Çanakkale’de düzenlenen törende konuştu.

Haberin Devamı

Törenin Çanakkale’de yapılmasının sebebinin geçen sezon çıkan yangınlar olduğunu aktaran Yumaklı, yanan alanları en geç bir yıl içinde yeniden yeşillendirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Yumaklı, “Benim ormanım temiz sloganıyla başlatacağımız kampanyayla ormanlarımızdaki bakım ve temizlik faaliyetlerimizi daha da artıracağız” diyerek bütün vatandaşlara çağrıda bulundu.

ORMAN VARLIĞI ARTTI

Bakan Yumaklı şöyle konuştu: “Tuttuğumuz kayıtlara göre orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Ülkemizin orman yangınlarıyla mücadelede aynı iklim kuşağında yer aldığımız ülkelere göre son derece başarılı olduğunu görüyoruz. Orman yangınlarıyla mücadelede temel strateji yangın öncesi önlem faaliyetleridir. Bu kapsamda ormanlarımızdaki yanıcı madde miktarlarının azaltılması amacıyla nisan ayı içinde başlatacağımız kampanyanın duyurusunu buradan yapmış olalım. Sloganımız, ‘Benim ormanım temiz’. Bu kampanyayla ormanlarımızdaki bakım ve temizlik faaliyetlerimizi daha da artıracağız. Ayrıca bütün vatandaşlarımızı, bu kampanyamıza katılarak, özellikle yerleşim yerlerine yakın ormanlardaki yangına sebebiyet veren atıkların temizlenmesine davet edeceğiz.”

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı, 2024’te105 helikopter, 26 uçak, 14 İHA, 5 bin kara aracı, 776 kule, 25 bin alev savaşçısı ve 121 bin gönüllüden oluşan ekip ve ekipmanla orman yangınlarına karşı hazır hale gelindiğini de sözlerine ekledi.

 

BAKMADAN GEÇME!