İstanbul ve Ankara ‘en iyi öğrenci şehri’ listesinde

Güncelleme Tarihi:

İstanbul ve Ankara ‘en iyi öğrenci şehri’ listesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2019 08:00

QS’in yeni yayınladığı 2019’un ‘En İyi Öğrenci Şehirleri’ sıralamasına göre ilk sırada Londra yer aldı. Türkiye’den İstanbul 71; Ankara ise 89’uncu oldu. İki şehir de geçen yıla göre sıra kaybetti.

Haberin Devamı

QS, 2019 en iyi öğrenci şehirlerini; anketler, öğrenci çeşitliliği, dünya sıralamasındaki yükseköğretim kurumlarının performansları, çekicilik, yaşam masrafları ve iş imkanları kriterlerine göre sıraladı. Buna göre öğrenciler için en iyi şehir University College London (UCL) gibi lider üniversitelerin yer aldığı Londra oldu. Geçen yılki konumunu koruyan bu şehri Tokyo ve Melbourne takip etti.

SIRA KAYBI
Türkiye’den de iki şehir sıralamada yer buldu. İstanbul 71; Ankara ise 89’uncu sırada temsil edildi. 2018 sıralamasına göre sıra kaybı yaşandı. İstanbul geçen yılki sıralamada 67’nci olmuştu. Ankara ise 82’nci sırada temsil edilmişti.

İLK 10’DA ASYA’DAN İKİ ŞEHİR
İlk 10’de Avrupa’dan 5 şehir yer aldı. Asya’dan ise ikinci sırayla Tokyo ve 10’unculukla Güney Kore yer aldı. Dünyada uluslararası öğrenci sayısıyla ilk sırada yer alan ABD’den hiçbir şehir ilk 10’a giremezken, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) gibi lider üniversitelere ev sahipliği yapan Boston 12’nci oldu. Kuzey Amerika’dan en iyi dereceyi ise 6’ncılıkla Montreal elde etti.

Haberin Devamı

İLK 5

SIRAŞEHİR
1Londra
2Tokyo
3Melbourne
4Münih
5Berlin

BAKMADAN GEÇME!