Cerrahi alanında ülkeme hizmet edeceğim

Güncelleme Tarihi:

Cerrahi alanında ülkeme hizmet edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2019 10:00

Türkiye’de zorlu sınavlar arasında gösterilen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın (TUS) 21 Mart’ta açıklanan sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, 79.6 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Hürriyet’e konuşan Öz, sınava iyi hazırlandığını ve cerrahi alanında uzmanlaşmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin yaptığı tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için branş seçmesine imkan veren TUS, Türkiye’de zorlu sınavlar arasında gösteriliyor. Tıp fakültelerinden öğrenciler sınav için uzun bir hazırlık döneminden geçiyor. 21 Mart’ta açıklanan TUS 2019 sonuçlarının ardından yeni bir rekor geldi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, 79.6 ile bugüne kadarki en yüksek puanı alarak birinci oldu.

'CERRAHİDE UZMANLAŞACAĞIM'
Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Öz, tıp fakültesindeki eğitimin yanı sıra TUS’a hazırlamanın zor olduğunu söyledi. Üniversite sınavındaki başarısının ardından Adana’dan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan başarılı öğrenci, “Adana Fen Lisesi mezunuyum. Üniversitedeki zorlu ders ve uygulamaların yanı sıra TUS’a yönelik de çalıştım. Bu kolay bir dönem değildi. İyi hazırlandım. Ancak rekor kırarak birinci olmayı da beklemiyordum. İlerleyen yıllarda cerrahi alanında uzmanlaşmayı hedefliyorum. Henüz tam net olarak hangi cerrahi alanı olacağına karar vermedim. Başka bir ülkeye gitmeyi düşünmüyorum, Türkiye’ye hizmet edeceğim. Ülkemin iyi doktorlara ihtiyacı var” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!