Türkiye’den Katar’a iki bakanla çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Katar’a  iki bakanla çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 23:14

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dün birlikte Katar’a gitti. İki Türk bakan, başkent Doha’da Katarlı mevkidaşlarıyla görüştükten sonra Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu’nun Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani ile görüşmesinde Körfez krizi ayrıntılı olarak ele alındı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın krizi sona erdirmek için bölge ve İslam ülkelerinin yanısıra Batılı ülke liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında Katarlı mevkidaşına ayrıntılı bilgi verdi. Türkiye’nin krizi Ramazan Bayramı’ndan önce çözmek için her türlü gayreti göstereceğini ifade eden Çavuşoğlu, Katar’la dayanışma içinde olduklarını göstermek ve soruna çözüm yolu bulmayı hedefledikleri için Katar’a geldiklerini vurguladı.

Zeybekçi de Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim’le, abluka altına alınan Katar’ın ihtiyaç duyduğu gıda ve diğer malzemelerin teminini görüştü. Katar’ın özellikle taze ve günlük süt mamüllerine ihtiyaç duyduğu ve bunların Türkiye’den gönderilmesine devam edilmesinde mutabık kalındığı belirtildi. Zeybekçi, Türkiye’nin Katar’a gıda ve diğer malzemeleri göndermeye devam edeceği mesajını verdi. İki bakan Doha temaslarından sonra Katar’a karşı Suudi Arabistan’ın yanında yer alan Kuveyt’e geçti. Kuveyt de daha önce sorunu çözüm bulmak için girişimlerde bulunmuş ancak Çavuşoğlu, bu girişimden somut bir sonuç çıkmadığını savunmuştu. Çavuşoğlu ve Zeybekçi’nin bugün de programın uygun olması halinde Suudi Arabistan’a gitmeyi planladıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!