DRV: Alman turistlerin yeniden gözdesisiniz

Güncelleme Tarihi:

DRV: Alman turistlerin yeniden gözdesisiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2019 08:30

ALMAN Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin geçtiğimiz iki yılda yaşadığı turist sayısındaki düşüşü geride bıraktığını söyledi. Fiebig, “Türkiye’ye gidecek turist sayısı bu yıl daha da artacak. Özellikle aileler için, Almanya’daki birçok havaalanından Türkiye’ye direkt uçuş imkanının bulunması ve fiyat-hizmet dengesi nedeniyle Türkiye daha cazip hale geldi” dedi. Fiebig, şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“Alman turistlerinin rezervasyonlarının yüzde 70’i Akdeniz’de kıyısı bulunan ülkelere yapıldı. Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın ardında üçüncü sırada. Türkiye’nin tercih edilmesi sadece dünya çapında cezbedici kültür varlıklarına sahip olmasından değil, aynı zamanda sahilleri ve plajları da büyüleyici. Etkileyici Türk misafirperverliğinden ve yemeklerinden bahsetmiyorum bile. Türkiye farklı tatil olanakları sunan bir ülke. Seyahat kolaylığını da unutmamak lazım. Yaygın ‘her şey dahil’ tatil sunumu özellikle aileler için çok cazip. İyi bir fiyat hizmet dengesine sahip.”
Fiebig otel yelpazesinin son yıllarda değiştiğine de işaret ederek, “Çok sayıda beş yıldızlı otelin yanı sıra küçük ve butik oteller de artık hizmete girdi. Özellikle bu küçük oteller tur organizatörlerinin ilgisini çekiyor” dedi. Fiebig sözlerini şöyle tamamladı:
“Elde edilen sonuç son aylarda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeniden rayına oturtulması için yapılan teşviklerin ve çabaların bir sonucu. Politikacıların da turistlerin Türkiye’den uzaklaşmasını sağlayacak tutumlara girmemesi gerekir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!