DÜNYA TASARRUF GÜNÜ

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge’nin 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde Hürriyet Gazetesinde yayınlanan “Ekonominin Kahramanları” olarak kabul ettiği gençlerimizle ilgili yazısını tüm sektörlere örnek olacak bir açıklama olarak değerlendiriyorum.

Haberin Devamı

2010 yılında Turizm sektörüne destek amacıyla hazırlatılan “Turizm Raporlarının” gerçekleşmesinde de önemli katkıları olan Sayın Tözge’nin açıklamalarından, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olmanın hedeflendiği 2023 yılına yaklaşırken, Türkiye’nin Akbank aracılığı ile dünyanın en prestijli ödüllerinin adayları arasına da taşınmış olduğunu öğreniyoruz. Bunu turizm konusundaki destekleri tamamlayan, ülkemizin tanıtımına toplumsal değerler ve sanat adına katkıda bulunacak bir gelişme olarak değerlendiriyorum.
Bu vesile ile gençlerimize verilen motivasyonlar için tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerim yineleme fırsatını da tekrar bulmuş oldum.

CUMHURİYET

Cumhuriyetin ilan edildiği günlerin tüm izlerini görebildiğimiz Başkentimizde ve tüm ülkede İlk 10 yılın heyecan ve atılımlarının hiç kaybolmadığını izlemenin mutluluğu ile ülkemizde gelecek on yılda da Cumhuriyetin tüm değerlerini daha çok paylaşarak yaşayacağımız inancındayım.
Cumhuriyetimizin 90’ncı yılını kutlayacağımız 2013, turizm tarihimiz açısından biz turizmciler için de önem taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kuruluşunun 10’ncu yılı; 2634 sayılı Yasa ile başlatılan turizm hamlemizin 30’ncu yılı; Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nın kuruluşunun 50’nci ve Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun kuruluşunun 90’ncı yılını birlikte yaşayacağız; ATİD olarak üzerinde önemle durduğumuz 2013 yılında, turizm tarihimizle ilgili hatıralarımızı tazelemek fırsatı bulacağız.
Asırlık yaşamını tamamlama aşamasında olan Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri rahmetle anıyor; yaşatanlarla beraber şükranlarımı sunuyorum.
Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın duvarında yer alan ancak ışıklandırma hataları nedeniyle rahatlıkla izleyemediğimiz “Türkiye Cumhuriyetinin Temeli Kültürdür” ibaresinin yer aldığı rölyefle birlikte, Ankara’da TBMM duvarında, Yargıtay’ın giriş kapısında ve Güven Park’ta yer alan güzel panoların varlığını sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum. Türk tarihinin izlerini taşıyan rölyeflerin en güzellerinin Anıtkabir’de olduğunu ve bunların bir dönemde ses-ışık gösterileri ile geceleri Başkenti ziyaret edenlerle paylaşıldığı biliniyor. İstanbul’daki Sultanahmet’le birlikte uzun süredir tekrarlanmayan bu gösterilerin bankalarımız ve diğer kurumlarımızın kültüre katkı programları dahilinde yeniden ele alınmasının mümkün olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

2013 YILI PROGRAMI

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayınlanan 2013 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Turizmin hedefleri de açıklandı. Gişe memuru zihniyeti ile turist sayan düşünce, iç turizmi yok saymak yanında, dış turizm açısından da bir anlamda hedeflere kota koymuş oldu. 33 milyon kişiyi ve 25,4 milyar dolar geliri aşarsak başarılı olacağız. Tedbirler ise,2023 strateji planında yer alan 2009 yılına kadar gerçekleşmesi gerekenlerden seçilmiş, 4 yıllık gecikme ile turizm yaşamımıza girecek.
Kültür konusu Türk dilinin gelişimi ağırlıklı olarak ele alınmış. Kültür turizmi için elverişli bölgelerin tanıtımına ve bu bölgelerdeki tarihi korumacılık çalışmalarına ağırlık verilmesi, kültürde yerel kuruluşların ön plana çıkarılmasını ve film yapımcıları için verilen katkıları, turizmciler olarak destekliyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları