Cüneyt Çakır'dan skandal karar!

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakırdan skandal karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 16:05

Çaykur Rizespor-Osmanlıspor maçının hakemi Cüneyt Çakır, 67. dakikada yardımcısı Bahattin Duran'ın uyarısı üzerine ev sahibi takım lehine penaltı kararı verdi. Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, sosyal medyayı sallayan bu pozisyonu hurriyet.com.tr için değerlendirdi...

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Çaykur Rizespor-Osmanlıspor karşılaşmasının 67. dakikasında hakem Cüneyt Çakır, 'ceza sahasında elle oynama' gerekçesiyle ev sahibi takım lehine penaltı kararı verdi.

Cüneyt Çakırdan skandal karar
Osmanlısporlu oyuncular bu karara uzun süre itiraz etti ancak Çakır geri adım atmadı ve penaltı kullanıldı. Atışı yapan Jakob Jantscher'in vuruşunda kaleci Zydrunas Karcemarskas başarılı bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Penaltı kararı sosyal medyada büyük yankı yaratırken, pozisyonu hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, 'skandal bir karar' yorumunu yaptı. Çulcu, pozisyonu ve hakemlerin hatasını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"PENALTIYI VERDİREN KİŞİ BAHATTİN DURAN"
"Özgür Çek'in sol taraftan ortasına yükselen Patrik Tuszyski'nin kafa vuruşu sonrasında altıpas içinde bir karambol yaşanıyor. Kaleci Karcemarskas topa çıkarken hiçbir müdahale ile karşılaşmıyor. Yani kendisine yapılan herhangi bir hareket yoktu. Ve top böyle bir pozisyonda kaleci Karcemarskas'ın eline çarptı. Hakem Cüneyt Çakır skandal bir kararla penaltı düdüğü çaldı.

Cüneyt Çakırdan skandal karar

Burada penaltıyı verdiren kişi yardımcı hakem Bahattin Duran. Kendisi Çakır'ın devamlı yardımcı hakemi. Başarılı ve istikrarlı bir grafiği var ama burada 'hakeme yardım edeyim' derken büyük bir hata yaptı. Bahattin Duran gereksiz bir müdahale yapıp hakemi yanılttı. Tam bir skandal. Penaltının gol olmaması ise Cüneyt Çakır ve Bahattin Duran'ın şansı.

Aslında bu tip pozisyonlarda yardımcı hakemlerin, hakeme müdahale etmemesi gerekir. Yardımcılar tabii ki hakeme yardım edecektir ama böyle pozisyonlarda değil. Bu pozisyon tamamen hakemin kontrolü altındaydı. Bahattin Duran'ın yaptığı tam bir işgüzarlık."

BAKMADAN GEÇME!