CHP lideri Kılıçdaroğlu'na mermi atıldı

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 01:23

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılması olayıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin şehidin dayısı olduğu tespit edildi. Bu kişiyle birlikte gözaltına alınan diğer 3 kişiden ikisinin ise cinsel taciz, uyuşturucu, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından daha önceden polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan şüpheliler serbest kaldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu öğle vakti Fatih Camisi’ndeki cenazeye gitmeden önce üzerinde adının yazılı olduğu çelenk cami avlusuna getirildi. Ancak kalabalık arasından birkaç kişi çelengi parçaladı. Gerginlik üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan megafonla, “Bizim töremizde cenazede kavga, çelenk parçalamak yoktur” diye anons yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı

Kemal Kılıçdaroğlu, gerginliğin geçmesini minibüsünün içinde bekledi. Ortalık sakinleşince de korumalarıyla birlikte camiye geldi. Çelenge tepki gösteren gruptan bir kişi, şehitlerin cenaze namazının kılınmasından hemen sonra hızla protokolün bulunduğu alana giderek Kılıçdaroğlu’nun üzerine, elinde tuttuğu tabanca mermisini attı. Mermiyi atan kişi gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP’liler polisin güvenlik önlemi altında araçlarına giderken şehit yakını olduklarını söyleyen ve üzerlerinde Çevik Kuvvet tişörtleri bulunan iki kişi tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu minibüsüne binerken de arbede çıktı. Minibüs, etrafını saran polislerin korumasında camiden çıktı. Çevik kuvvet yazılı tişört ve polis şapkası bulunan kişi, polislere önce şehidin kardeşi, sonra da yeğeni olduğunu söyledi. Bu kişiyle birlikte iki kişi daha gözaltına alındı.

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı

BAŞBAKAN'A SARILAN SABIKALI ÇIKTI

Cenazede çevik kuvvet tişörtlü Tunç Ezer, Başbakan Binali Yıldırım’a sarılıp gözyaşı döktü. Kılıçdaroğlu’nun aracına saldırınca gözaltına alınan Ezer’in uyuşturucu bulundurmak ve adam yaralamadan sabıkası çıktı. Ezer’in şehit yakını da olmadığı belirlendi

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı

Haberin Devamı

ÜNİFORMA İLE KILIÇDAROĞLU'NU PROTESTO EDERKEN GÖZALTINA ALINDI

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile cenazeye katılan bir kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto eden gruplarla birlikte hareket etmesi ve kolundaki dövmeler nedeniyle takibe alındı. Ayrıca gözaltına alınan 4 şüpheliyle ilgili de ilk bilgiler geldi.

KURŞUNU ATAN ŞEHİDİN DAYISI ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı

Cinayet Büro Amirliğine getirilerek olayla ilgili sorgulanan şüphelilerden kurşunu atan İrfan C. (38)'nin şehitlerden birinin dayısı olduğu tespit edildi. Cenaze sırasında çelenkleri attıkları ve İrfan C. ile birlikte hareket ettikleri için yakalanan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T. (30) Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri saat 22.00'ye kadar sürdü.

Haberin Devamı

İrfan C. hakkında silahlı tehdit, diğer şüpheliler ile ilgili ise mala zarar vermek suçlarından işlem yapıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından 4 şüpheli de savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

Cenaze sırasında çelenkleri kırdıkları iddia edilen 3 şüphelinin sorgularında çelengi kırmadıklarını, olay sırasında bir arbede yaşandığını daha sonra da polisin gözaltına aldığını söyledikleri öğrenildi. Kurşunu attığı belirtilen İrfan C.'nin ise yeğeninin şehit olması nedeniyle çok duygusal olduğunu tepkisini göstermek için böyle bir hareket yaptıgını söylediği öğrenildi.

Şüphelilerden Tunç E.'nin daha önceden uyuşturucu bulundurmak, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından polise geliş kaydı olduğu tespit edildi. Diğer şüpheli Kadir Can A.'nın da önceden uyuşturucu bulundurmak ve cinsel taciz suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.

 

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğluna mermi atıldı

BEN ONLARA PABUÇ BIRAKMAM

Kılıçdaroğlu, cenaze töreninin ardından, kendisine atılan mermiyi de göstererek olayları şöyle anlattı: “Namaz sonrası hemen protokolün arkasında yer alıp sürekli bağıran bir kişi eski Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek, benim de önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır. Sözde beni ölümle tehdit ediyor. Eğer bir şehit varsa onun cenaze törenine katılmak namus borcumdur. Birisi ‘Niye buraya geldiniz?’ diye bağıracak ve ben ona pabuç bırakacağım. Bırakmam. Cemaat saygılı şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi provokasyon yapıyor. Cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz arkadaşlar.” 

BAKMADAN GEÇME!