Çekirge

Daum, elindeki olanaklara göre en iyi kadroyu sahaya sürdü. Hakan Bayraktar'ın yerine savunma yönü ağır basan Kemal geri dörtlünün sağ kanadına kaydırılmış, onun yerine Serhat sağ dışa yerleştirilmişti.

Yusuf orta sahanın ortasına monte edilmiş, Van Hooijdonk tek santrfor olarak oynuyordu. Bu oyuncu yapısıyla, 4-5-1'den daha iyi bir sistem düşünülemez, daha iyi bir 11 sahaya çıkarılamazdı zaten..

Van Hooijdonk atacak da

Trabzonspor, 8 savunma ağırlıklı oyuncuyla oyuna başladı. Takımda, Gökdeniz, Augustine ve Mehmet Yılmaz dışında ofansa yönelik oyuncu yoktu. Aybaba bu hatadan 28. dakikada döndü ve Somers'in yerine Van De Paar'ı alıp, hücuma yönelik oyuncu sayısını dörtledi. Ancak, ilk yarının sonuna dek Gökdeniz'i sağ kanatta bırakıp, F.Bahçe'nin derinlik problemi yaşayan savunmasının arasına tam anlamıyla sokamadı. Augustine ve özellikle Mehmet Yılmaz da gününde olmayınca, bordo mavililer daha çok fırsat yakalamasına, pozisyon zengini olmasına rağmen golle tanışamadı.

F.Bahçe ilk yarıda bir gol attı, o da ölü toptan.. Van Hooijdonk'un enfes frikiği ağlarla buluşurken, Petkoviç yerden soluna atılan topa seyirci kaldı. Sarı lacivertliler bunun dışında, topu topu bir tek pozisyon yakaladı. Onda da gene Van Hooijdonk'un frikiğinde Selçuk topu kafayla dışarı attı. Başka pozisyon hak getire.. Van Hooijdonk frikik atacak, gol olacak.. Ne organize bir atak, ne kanat bindirmesi, ne orta sahadan derinlemesine atılan toplar var..

Daum yatsın kalksın, Samet Aybaba'nın temkinli futboluna, Trabzonspor'un 10 kişi kalmasına, savunmasının tamamıyla orta sahada Yusuf ve ileride tek başına savaşan Van Hooijdonk'un özverili oyununa şükretsin.. İğreti kanat oyuncusu bulmak yerine, bir an önce buralara adam aldırsın. Tuncay'ı layık olduğu yere koysun.. Yoksa, bu kadar kısır bir ofans anlayışı ile nereye kadar gider, orası meçhul.. Mühür sadece Van Hooijdonk'un ayaklarındaysa, bilsin ki, çekirge her zaman böyle zıplamaz.. Yakalanmak için üçüncüyü de beklemez!

Aman hocam, dikkat!

Trabzonspor sezona kötü girdi. Fatih Tekke, Yattara, Hüseyin ve Bayram'ın sakatlığı, Romaschenko'nun hazır olmaması, bordo mavililer açısından büyük handikaptı. Ancak, gene de F.Bahçe karşısında daha dişe dokunur bir oyun sergilemesi beklenirdi. Hakem tarafından kulübeden tribüne yollanan teknik direktör Samet Aybaba, geçen sezonun kredisini erken tüketmeye başladı. Aman hocam.. Yükselmek zor, o yerde durabilmek daha da zordur.. Homurtular artmaya başladı. Dikkat!
Yazarın Tüm Yazıları