Çamur atıyorlar

TÜRKİYE günlerdir Süreyya Ayhan olayını konuşuyor. Tüm ulusça madalya beklediğimiz bu atletimizin sürpriz bir kararla olimpiyatlardan çekildiğini açıklamasının ardından gelişen olaylar, herkesin malumu.

Bugün gelinen nokta sporumuz adına gerçekten üzüntü verici. Olay ne kadar üzücü olursa olsun ortadaki gerçekler hiçbir şekilde saklanamaz. Biz gazetecilerin görevi de bu gerçekleri kamuoyuna duyurmak.

Bugün yaptıklarının pişmanlığı içinde bir çıkış yolu arayan Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop, çareyi gerçekleri dile getiren gazetecilere çamur atmakta buluyorlar. Kop’un televizyonda hakkımda ‘insanlıktan nasibini almamış adam’ şeklinde söyledikleri sözleri karşısında elbette yasal haklarımı kullanacağım.

Önce yanlışları düzeltin

Biz sadece sporda gerçekleri ve doğruları yazma gayreti içindeyiz ki, bunlar bazen hepimiz için acı olsa bile... Ortada uluslararası federasyonun gönderdiği bir mektup ve rapor var. Raporun içerdiği elbette ki, Süreyya Ayhan ve Yücel Kop’u rahatsız etmiştir. Suçlu insanların telaşı içinde hedef şaşırtmak ve gerçekleri dile getirenleri karalamak kimseye bir şey kazandırmaz. Sağa sola çamur atacaklarına bu yaptıkları yanlışlığın düzeltilmesi için neler yapılması gerektiğini araştırmalıdırlar.
Yazarın Tüm Yazıları