Çalışmanın ödülü

TARAFTAR hazırlık maçında olsa galibiyet ve iyi futbol bekliyor. Bu vazgeçilmez beklenti.

Ama teknik adamlar olaya aynı pencereden bakmaz. Onlar takımına uygulatmak istediği sistemi ve oyun şablonunu bu tip telafisi mümkün olan maçlarda sahaya yansıtmak ister. Daum, kampın ilk gününden itibaren futbolcularına aynı antrenmanı yaptırıyor. Sarı lacivertliler Belek kampında durmak, yorulmak bilmeden aynı oyun planını çalıştı.

Kimse maçın skoruna bakmasın. Fenerbahçe dün kazansa da, kaybetse de Daum için önemli olan tek şey kafasındaki oyun planıydı. Alman teknik adam için en büyük kazanç, futbolcularının sahadaki performansıydı.

İyi ezberlemişler

Sahaya Tuncay ve Appiah’ın haricinde tam kadro ile çıkan Fenerbahçe ilk 45 dakikalık bölümde, alan paylaşımı, garanti pas, pres, yardımlaşma, pozisyon alma ve kanat bindirmelerini mükemmel uyguladı. Bol bol şut atıldı, kenardan, ortadan bir çok pozisyona girildi. Herkes verilen görevi yerine getirdi. 2.5 yıldır yan yana oynayan futbolcular artık birbirini ezberlemiş.

Appiah’ın yerine oynayan kaptan Ümit orta alanda oldukça iyi göründü. Aurelio çok koştu, çok çalıştı ve bu takımın vazgeçilmezi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Alex oynadı, oynattı, attığı ara paslar ile diri göründü.

Savunma hattı neredeyse tatile çıkmıştı. Önder ile Luciano’ya zayıf rakip karşısında fazla iş düşmedi. Kanatlarda oynayan Serkan ile Mahmut sık sık ileri çıktılar. Sol tarafta Tuncay’ın yerine görev yapan Olcan kendine güveniyle rakip savunmayı oldukça zorladı. Anelka şık çalımlarının yanı sıra hücum pres yaparak arzulu göründü.

Daum ilk yarıdaki oyundan oldukça memnun kalmış olmalı ki, ikinci yarıya 8 değişiklik ile çıktı. Gençlerden ağırlıklı bu kadro ağabeylerini aratmadı. Semih, Olcan ve Kerim üçlüsü bir hayli etkili oldular. Zafer Biryol’un biraz daha zamana ihtiyacı var. Savunmadaki Can-Servet ikilisi her an hazır olduklarını ortaya koydu. Fenerbahçe de iyi çalışmış olmamın verdiği huzur ile oteline döndü.
Yazarın Tüm Yazıları