Büyükşehir bizi unuttu

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nin Siteler Mahallesi Muhtarı Gürcan Gürler, Büyükşehir Belediyesi’nden dert yanıyor.

Gürler, beldelerine yönelik sorunları ulaştırmalarına karşın dikkate alınmadığını belirterek, "Dilekçelerimize yanıt vermeye gerek görmüyorlar. Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe’yi gözden çıkarmış. Sorunlar birikiyor, çözüm üretilmiyor" diyor. Gürler, 416 Sokak kavşağına kontrollü trafik lambası yapılması için yıllardır yetkili kurumlarla yazışmalar yapıldığını da belirterek, "2006’da bu kavşakta bir kaza yaşandı ve bir kişi yaşamını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi’ne bildirip, kontrollü trafik lambası yapılmasını istedik, ancak hala bir şey yapılmadı" dedi. Gürler, mahalleden geçen 209 numaralı otobüsün de kaldırılıp Zeytinalan’a verildiğini belirterek "Bu mahallede oturanlar İzmirli değil mi?" diye sordu.

Sahillerimiz temiz kalsın

YENİ Foça’dan arayan okuyucumuz Erkan Öztkuten, Aliağa Limanı açıklarında Gencelli Koyu’nun tam karşısında 15 gün önce batan geminin mazotunun sahili boydan boya kapladığını belirterek, "Şu ana kadar hiçbir yetkili batan gemi ile ilgili bir çalışma yapmadı. Plajımız mazotla kaplanmış durumda. Sahile keskin mazot kokusu hakim. Poyraz estikçe geminin pislikleri kıyıya vuruyor. Liman yetkilileri hiçbir temizlik yapmadı. Sahil Güvenlik ekibi de tesbitler yapıp gitti. Yöre halkı şaşkın, tatilcilerin çoğu gitti" diyerek, sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.

Özdere’den arayan bir başka okuyucumuz da deniz yüzeyinin sık sık kirli tabakayla kaplandığına işaret ederek, "Sürekli gemilerin atıkları kıyıya vuruyor. Yürek burkan, güzelliği gölgeleyen bu görüntülerin asıl nedeni olarak gemiler gösteriliyor. Açıkça demir atan gemilerin sintine suyunu ve diğer atıklarını boşalttığı bu duruma bir türlü engel olunamadığı belirtiliyor. Yetkililer halkı aydınlatmalı, kirliliğe de son verilmeli" dedi.

Susuzluk çilesi ne zaman bitecek

MENEMEN’den arayarak susuzluğa dikkat çeken okuyucumuz Hıdır Gürkan, "Ulukent Beldesi’nde yaşayanların su sorunu bitmek bilmiyor. Haftanın neredeyse büyük bölümünde musluklar akmıyor. Yaz aylarıyla birlikte bu sıkıntı daha da çekilmez hale geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca başvurduk. İZSU’nun çözüm bulmasını istedik. Ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadık" diyerek, yetkililerin beldeyi susuzluktan kurtarmasını istiyor.

Sokaklarımız asfalt yapılacak mı

İZMİR’in Urla İlçesi’nden arayan Gürcan Kaynak adlı okuyucumuz, asfaltlamada plansız çalışmalara dikkat çekerek, "Zeytinalan Çamlıçay Mahallesi’nde birçok yer asfaltlandı. 5184 ve bağlantılı sokaklara ise nedense el sürülmedi. Belediye ekipleri bu yolları pas geçti. Balkonda oturup çay içemez hale geldik. Ortalık toz ve pislik içinde. Bir araç geçtiği zaman göz gözü görmüyor. Belediyeye defalarca başvurduk. Eski başkan da, yeni başkan da birçok kez söz verdi, ancak sözünü tutan olmadı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

Toz ve karanlıktan kurtulmak istiyoruz

İZMİR’in Dikili İlçesi’nden arayan Binnur Erkut adlı okuyucumuz, turistik beldelerin turizm mevsiminde daha temiz ve düzenli olması gerektiğini vurgulayarak, "İlçemizin turistik yerlerinden Salihleraltı’nda yollar bakımsızlıktan delik deşik durumda. Ayrıca bazı yerlerde sokak lambaları yok, olanlar da yanmıyor. Akşamları göz gözü görmüyor. Dışarı çıktığımızda büyük korku yaşıyoruz. Bu sorunlar uzun süredir çözüm bekliyor. İlgili kuruluşlardan yardım istiyoruz. Yollarımız yapılsın, tozdan, pislikten kurtulalım, sokaklar da aydınlatılsın" diyor.
Yazarın Tüm Yazıları