Büyükşehir adamı rezil de eder vezir de

Galatasaray sezona Beşiktaş ve Trabzon gibi kötü bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

Ancak Galatasaray’ınki kötülerin içerisinde en kötüsüydü. İyi bildiği bir sahada, iyi tanıdığı bir ekibe karşı üstelik kendi şehrinde aldığı mağlubiyetin, sezon başı sendromu ile açıklanabileceğini pek sanmıyorum.

 

Büyük travmalarla dolu sancılı bir sezon öncesinin ardından, hiçbirimiz takır futbol oynayan takımlar ve keyif veren futbollar beklemiyorduk. Ancak dört büyüklerin üçünden de böyle paranoyakça bir başlangıç da beklemiyorduk.

 

Galatasaray’ın herşeye rağmen iyi diyebileğim kadrosunun ekip olması için, Fatih hocanın büyüsüne rağmen, daha çook fırın ekmek yemesi gerekir. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağarmış... Eskiyle yeninin karışımına rağbet olsa, Çarşamba Pazarı Vakko olurdu. Fatih hoca yetenekleri her zaman tartışılan bazı eski isimleri bu takım yapısı içerisinde faydaya çevirmekte, tüm yetenek, otorite ve tecrübesine rağmen çok zorlanacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Bu maçta asıl konuşulması gereken Büyükşehir... İyi, diri ve istekli bir ekip. Fırsatçı ve atik bir forvet hattı var. Hızlı çıkıyorlar, ancak geç dönüyorlar. Atak dönüşlerinde defans hattının doğru pozisyonu alması uzun sürüyor. Ayrıca oyunun bazı bölümlerinde ekip olarak konsantrasyonları bozuluyor.

Bu yapısı ile Büyükşehir her takımın korkulu rüyası olur. Ancak her takım için de kolay lokma olurlar. Hangi maçta ne yapacağı belli olmaz. Her takımı yenebilir ama bizim halı saha takımına bile yenilebilir.

Tehlikeli ama istikrar sağlaması zor görünen bir yapıya sahip. Tabi ki bu benim sadece ilk maça ve geçen sezondan aklımda yer eden enstantanelere dayanarak yaptığım bir tespit. Abdullah Hocam takımını maça göre değil, ligin geneline göre dizayn ve motive ederse işin rengi değişir tabi ki. Ama geçen sezon bu pek olamamıştı. Sonuç itibarı ile Büyükşehir için her takımı yenebilir ama her maçı da kaybetme ihtimali vardır diyebiliriz. Ya da başlık daha bir anlamlı olsun diye, “Büyükşehir adamı vezir de eder, rezil de” diyelim. Böylece biz de sezonun ilk hareketini çekmiş olalım.

Haberin Devamı

Hepimize sadece futbolun güzelliklerinin konuşulduğu iyi bir sezon diliyorum. Takımınız güçlü,yorumlarınız hırsız ve gürsüz, totemleriniz uğurlu olsun...

Yazarın Tüm Yazıları