Büyük yanlış yol!

YARIN çok güzel bir maç oynanacak Kayseri’de.. Ligin favorisi iki takım yeni sezona kupayla başlamak, psikolojik üstünlük sağlamak ve taraftarını mutlu etmek için çıkacak sahaya..

Haberin Devamı

Kim kazanırsa kazansın ortada bir gerçek var.. F.Bahçe ve G.Saray son 2 sezonda rakipleriyle arayı gittikçe açtılar.. Kadro kaliteleri, statları, taraftar desteği ve Avrupa’daki istikrarlı sonuçlarıyla diğer rakiplerinin önündeler.. Yeni sezona da iki favori olarak giriyorlar..

Devler bile yıkıldı

Bu iki favoriyi geçmek mümkün mü? Neden olmasın.. Eğer bu iki favori ellerindeki bütün olanaklara karşın ‘Büyük Yanlış Yol’a girmişlerse diğer takımlar bu fırsatı değerlendirebilir.. Yanlış Yol’un ne olduğunu düşünüyorsunuz.. Aslında çok basit.. Vojvodina’nın Bursaspor’u nasıl perişan ettiğini izlemişseniz, Bayern’in, Dortmund’un dünya futbolunun zirvesine adım adım nasıl çıktıklarını görmüşseniz bunun farkında olmalısınız..
Real Madrid ve Barcelona gibi iki müthiş kadrolu ekip bile ‘Doğru Futbol’ karşısında ayakta duramadı geçen sezon.. Ayakta duramamayı bırakın tarihinin en ağır yenilgileriyle kupaya veda ettiler..

Haberin Devamı

SADECE KÜÇÜK MUTLULUKLAR...

G.SARAY en genci 28 yaşında olan orta saha ve forvet dizilişiyle maçlara çıkıyor.. Terim ne kadar takım halinde pres istese de hem hücumda top taşımak, hem deparla topsuz koşular yapmak hem de rakibin hücumlarına ilk hamleyi yapmak kolay değil.. Bunları yapabilen Elmander, Umut gibi isimler ise, isim olarak gerideler ilk onbire girme konusunda.. Melo kötü oynadığı an G.Saray’ın hırçınlığı, doğru agresifliği, rakibi bozma anlayışı ve oyununu kabul ettirme isteği azalıyor..

F.Bahçe de aynı...

Fenerbahçe de farklı değil.. Yeni bir teknik adam, dev bir bütçe ama hala aynı stildeki futbolcularda ısrar.. Brezilyalı, Portekizli, Afrikalı isimlerle yola devam.. Ülkenin en çok ter akıtan, iki yönlü oyunu dünyada en iyi oynayan isimlerden Kuyt bile Emenike’nin gelmesiyle yedek kalabilir.. Ya da geldiği günden bu yana rakip stoperleri çıkarmayan, bozan, hataya zorlayan, çok kritik santrfor golleri atan Webo aynı durumla karşılaşabilir..
Sadece bizde değil, tüm gerçeklerden uzak yaşamayı seven ülkelerde ‘ismi öne çıkan’ futbolcular sevilir.. Taiwo, Malouda, Bosingwa gibi isimler büyük heyecandır o lig için.. Ama bir şey unutulmasın.. Bu isimlerin büyük paraya gelmesi G.Saray ve F.Bahçe’nin ligde önünü açmasına neden olmakla birlikte, bu iki takımın Avrupa’da büyük hedeflere koşmasının önüne geçer..

Haberin Devamı

Transfer rotası...

Fenerbahçe ve Galatasaray mutlaka ve mutlaka İspanya, Almanya, Danimarka, Norveç, İsveç pazarına girmeli ve fizik gücü üst seviyede, takım oyununu önde tutan, pas yüzdesi yüksek, savunmayı seven, oyunun iki yönünü oynayan isimlere yönelmeli.. Aksi halde, ‘Büyük Yanlış Yol’ sadece küçük mutluluklar getirir ülkemize..

Yazarın Tüm Yazıları