Bütçe fazlası bakanları böldü

Güncelleme Tarihi:

Bütçe fazlası bakanları böldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 14:57

Almanya’da üç yıldır fazla veren büçte, Schaeuble ile Gabriel’i karşı karşıya getirdi. Schaeuble, bütçe fazlasıyla borçların silinmesini isterken, Gabriel paranın eğitime harcanmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da bütçe, üç yıldır arka arkaya fazla veriyor. Federal, eyalet, belediye ve sosyal sigortaların kasasında üç yılda tüm harcamaları çıktıktan sonra kalan fazlalık 19.2 milyar euro. 2016’da bütçe fazlalığı 6.2 milyar euro. Fazla paranın nereye harcanacağı ise hükümet ortakları arasında görüş ayrılığı yarattı. Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, hükümetin küçük ortağı CSU’nun vergi indirimine giderek, fazla paranın tekrar vergi mükelleflerinin cebine geri girmesi talebini reddetti. Bir yılın sonundaki bütçe fazlalığıyla uzun vadeli bir vergi indiriminin yapılamayacağını belirten Schaeuble, bunun yerine ücretlerde ve işveren vergilerinde köklü bir reforma gidilmesi gerektiğini söyledi. Schaeuble, bütçe fazlasının borçların silinmesi için kullanılmasında ısrarlı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

GABRİEL: EĞİTİME HARCAYALIM

Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Lideri ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise bütçe fazlalığının borç silinmesine ve vergi indirimi için kullanılmasına karşı çıktı. Gabriel, bunun yerine parayla okullara ve altyapıya yatırım yapılmasını istedi. Almanya’da okulların tadilatı ve yenilenmesi için 34 milyar euroya ihtiyaç olduğunu, bunun ertelenmesi durumunda çok daha pahalıya mal olacağını söyledi. Gabriel, okulların yanında köprülerin ve yolların tamir edilmesi gerektiğini de belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!