Burhaniye sapığı, bittin oğlum sen!

Sen git, Başbakan’ın Üsküdar’daki mahallesinde sapıklık yap! Olacak iş değil... Eli sopalı mahalle delikanlısını mumla ararsın bu saatten sonra

Haberin Devamı

Şu anda 30’lu yaşlarını süren ve okul yıllarında toplu taşıma aracına binip de elle, gözle ya da sözle bir şekilde tacize uğramayan kadın var mıdır?
Ben mesela, ortaokuldayken İstanbul Bostancı’daki evimden Üsküdar’daki okuluma otobüsle giderken yaşamıştım.
şoförün el frenini çekip, olayı kavrayan birkaç delikanlıyla birlikte arkaya koşması bir olmuştu ama benim sapık çoktan terk etmişti olay mahallini.
O yıllarda yok ki böyle MOBESE kameraları, sapığın peşine düşmek, polise gitmek. Yakalanırsa otobüsün delikanlıları tarafından bir güzel pataklanırdı toplu taşıma sapıkları; yakalanamazsa yaptığı sapıklık yanına kâr kalırdı.
Bunları, geçen hafta yine Üsküdar’da yaşanan ve Burhaniye mahallesini ayağa kaldıran metrobüs sapığını duyunca hatırladım...
Biliyorsunuz, Başbakan’ın Üsküdar’ın Burhaniye mahallesinde evi var. Metrobüs yolu yapılırken Burhaniye’ye de bir durak konuldu bu kontenjandan. Yoksa durağı kullanan çok az kişi var. Metrobüsten bir bilemedin üç kişi ya iner ya biner bu durakta.
Mahalleden bu durağa ulaşmak için 150’den fazla basamak çıkılması ve ağaçlık, hayli ıssız bir alandan geçilmesi gerekiyor.
ışte son 15 gündür buradan geçen kadınlara ‘önünü açan’ genç bir sapık türemiş.
Mahalleli eline sopayı almış bu alanda nöbet tutmaya başlamış. Kimse karısını kızını bu yolda yalnız bırakmıyormuş.
Söylenti o ki, eski bir milletvekilinin kızı da bu tacizden nasibini almış. ışte ondan sonra bu ‘Burhaniye sapığı’ işi ciddiye binmiş.
Sapık takibi Üsküdar Emniyeti’nden çıkmış, Gayrettepe’de bulunan Asayiş şube Müdürlüğü’nü alarma geçirmiş. Dedim ya, bizim zamanımızda yok öyle kamera kaydı filan diye, şimdi polis elinde fotoğrafla Burhaniye mahallesini didik didik ediyor. Esnafa tek tek bu sapığı tanıyıp tanımadığını soruyor.
Bu iş bu kez pek öyle eli sopalı mahalle delikanlılarına kalmayacak gibi görünüyor...

Haberin Devamı

Makara yapıyoruz

Mavra anlamında söylemiyorum bunu! Gerçekten ‘Makara’ yapılıyor. Kuzey Güney’i izleyenler bilir, Kuzey’in yarattığı bir marka bu. Nasıl kazındı adı hafızalara, bir firma niye çıkıp şunun isim hakkını almıyor diyordum ki öğrendim alınmış. Bir büyük simit f irması önümüzdeki haftalarda ‘Makara’ adlı gıdayı piyasaya sürecek. 100’ün üzerinde şubesi bulunan firma önce iki şubesinde deneyecek, tutarsa Türkiye geneline yayacak. Pek tabii büyük bir reklam kampanyasıyla. Bakalım ‘Kuzey Güney’in Makara’cıları Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy bu kampanyada rol alacak mı...

Yazarın Tüm Yazıları