Bunlar ne Fatih Hocam?

Galatasaray Sivas’ta zoru kolay yaptı.

Haberin Devamı

Biraz endişe ile dolu bavullarla geldiği Sivas ellerinde sazını çalmasını bildi. Dönüşte bavulunda çok değerli 3 puan ile paha biçilmez moral ve motivasyon vardı.

Fatih hocanın saha ve hava şartları ile ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum.

Böyle bir sahaya futbolcu sürmek, kasabın önüne koyun atmaktan farksız.

Galatasaray herşeye rağmen kazanmayı bilmesi ile ön plana çıkıyor.

Ancak Sivas maçında Galatasaray ve Fatih Terim adına endişelenilmesi gerekilen 2 önemli husus dikkatimi çekti.

1- Galatasaray kullandığı bütün taç atışlarını istisnasız olarak rakibe attı. Galatasaray gibi bir takıma “Taç atmayı bilmiyorlar” demek içimden gelmiyor... Da maç boyu atılan taçların yüzde yüze yakınını rakibe atmak ya da verimsiz kullanmak da başka anlamada gelmiyor sanırım. Bu koskoca ayrıntının Fatih hocanın gözünden kaçtığını düşünmüyorum ama bizim işimiz de yakalamışken yazmak.

Haberin Devamı

2- Galatasaray kullandığı bütün kornerleri paslaşarak mundar etti. Bir tek kornerde ceza alanına orta yaptılar, onda da gol attılar zaten. Bu kadar kötü bir zeminde, futbolcular ayakta bile durmakta zorlanırken, yarım gol sayılan kornerlerin paslaşıp top çevirerek kullanılması bana pek mantıklı gelmedi. Belki taktik icabı birşeyler denemek istediler ama daha ilk kornerde bunun olmadığı görülmeli ve vazgeçilmeliydi. Galatasaray korner kullanıyor. Takımın stoperleri bile ceza alanında. Ama paslaşarak pozisyon öldürüyorlar. Üste bir de topu kaptırıp kontra atak yiyorlar.

Galatasaray, Fenerbahçe maçında bu şekilde attığı her tacı rakibine kullanır ve kornerlerde paslaşma sevdasına topu rakibe kaptırırsa Kadıköy’de işi çok zor olur.

Oysa biz aylardır bu maçı bekliyoruz. İyi ve çekişmeli bir maç olsun, biz de futbola doyalım istiyoruz. Her iki takım da islim üstünde. Sonucu takımların gücü değil, yaptıkları hatalar ve psikolojik dayanıklılık belirleyecek.

Sivas maçındaki taç ve kornerler bana büyük hata gibi geldi. Bu yüzden bir uyaralım dedik. Günah bizden gitsin yani...

Yazarın Tüm Yazıları