Bu uyuma sakın çomak sokmayın

GEÇMİŞİNDE, yüksek kariyer ve performans sahibi olan futbolcular, zaman zaman sakatlık, depresyon gibi nedenlerle form düşüklüğü yaşayabiliyorlar.

Bir süre gözden ve gönülden düşseler bile, yaşadıkları olumsuzlukları atlattıktan sonra tekrar yıldız olabiliyorlar. Çünkü futbol, Allah vergisi bir meziyettir. Yıldız futbolcular, belli bir yaşa kadar, günü geldiğinde yeteneklerini göstermekte zorlanmazlar, hatta zirveye çıkarlar. (Rumen Hagi ile Nonda örneklerinde olduğu gibi...) Aslında, bu tür futbolcuların transferi büyük risk taşır. Bazen kazanırsınız, ama çoğu kez dikiş tutmaz.

Nonda, futbolu ve attığı gollerle herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Ancak, Nonda’yı överken Hakan Şükür’ün ona olan katkıları göz ardı edilemez. Galatasaray’ın bulduğu gollerde Hakan Şükür’ün asistleri ve hava toplarındaki hakimiyeti önemli... Rakip takımlar onu iki kişiyle marke etmeye çalışıyor. Ç.Rizespor maçında da tekrarlanan aynı uygulama, Nonda ve Servet’e boş alanlar bıraktı. Onlar da bu fırsatları değerlendirip golleri buldular. Galatasaray ne kadar kötü oynarsa oynasın, Kalli ve Polat macera arayıp Hakan Şükür-Nonda ikilisinin uyumuna "çomak" sokmazlarsa, bu takım, umutsuzlara umut olabilir...

Kritik maç

GALATASARAY’ın deplasmanda 3 puan alması, üstelik bunu 5 golle taçlandırması çok güzel... Fakat bu sonuç ne futbolcuyu, ne teknik adamları ne de yöneticileri yanıltsın. Sahadaki Çaykur Rizespor tam evlere şenlikti. Onun için, "Ne oldum değil, ne olacağım" demeli. Bunun en güzel örneğini de Fenerbahçe gösterdi. Fenerbahçe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde ne hallere düştüğünü gördük. Tabii bunda, sakat futbolcularının ve eksik kadrosunun da etkisi oldu. Gerçi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, tam kadro çıktığında da Fenerbahçe’nin başına aynı çorabı örmüştü. Panik yapmasalardı, ligin ilk yarısındaki 2-0’lık sonucu tekrarlayabilirlerdi.

Bu hafta Sivasspor ile İstanbul’da oynayacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a dikkat edin! Ligin liderini değiştirirlerse kimse şaşırmasın.

TRABZONSPOR uçurumun eşiğinde

OY Trabzon, Trabzon, içi kaynayan kazan... Sadece kazanın içindekileri değil, dışındakileri de yakmaya devam ediyorsun. Görülüyor ki, takım hızla küme düşme potasına giriyor. İşin en vahim ve tehlikeli yanı, yöneticisinden, futbolcusuna, teknik adamından, taraftarına kadar herkesin durumu kabullenmesi... Tedbir almayı düşünen yok... Maçı birlikte seyrettiğim Trabzon Kültür Derneği’ndeki dostlarım dahi bu kötü gidişatı normal karşılar oldular.

Başkan, lafım sağadur, sağa... Trabzonspor uçurumun eşiğinde... Ocak ayı futbolda fırsat ayıdır. Ancak, görüyorum ki, bu fırsattan yararlanmadığın gibi yararlanacakların da önünü kesiyorsun. Yakaladığın fırsatı bırakıp gitme şansını da son anda değerlendiremedin. İnanıyorum ki, sende bu hava, harcamadığın para ve basın desteği varken başkanlık sıkıntısı çekmezsin.

Bali yanlış anlaşıldı

Eskiden Trabzonspor’a hep "vurdi, vurdi" diyorlardı. Şimdi "vuruldi" diyorlar. Normal kurallar içinde düzeni temin etmek senin elinde... Etmezsen, bu vebalin altından kalkamazsın.

Serdar Bali kardeşimin katıldığı "Altı pas" isimli televizyon programında Trabzonspor’la ilgili sarfettiği "Artık belden aşağı vuracağım" şeklindeki açıklaması yanlış anlaşılınca, gereksiz polemiklere yol açtı. Bu ifadenin boks sporundaki belden aşağı vurulan faullü yumruklar anlamına geldiğini ve buradan konuşma dilimize geçtiğini akıl edemediler. Serdar’ın bunu, hem Trabzonspor’un çok önemli eski bir futbolcusu, yöneticisi ve kongre üyesi olması hasebiyle canı yandığından, isyanını dile getirmek için söylediğine inanıyorum. Bunun için fırtınalar koparmaya gerek yoktu.
Yazarın Tüm Yazıları