Bu oyunla olmaz

BİZİM A Milli Takım, futbolcu kalitesi olarak rakipten üstün. Biz topu aldığımız vakit düşünüyoruz, adamlar çabuk oynuyor. Fizik kapasiteleri üstün. Niye üstün? Çünkü biz yavaş oynuyoruz.

Böyle olunca da boş adam bulamıyoruz, top tekniğimiz ortaya çıkmıyor. Karşı karşıya üç tane net gol kaçırıyoruz. A Milli Takım oyuncusuysan bunları atacaksın. Hele Yusuf’un kaçırdığı bir gol var, olacak iş değil. Ya Halil Altıntop’un kaçırdıklarına ne demeli? Avrupa’da oynayan bir futbolcunun böyle poziyonları gol yapması lazım.

Türkiye’de bir futbol anlayışı var. Topu geriye verdikleri vakit zannediyorlar ki, iyi oynuyorlar. Kenarlara veriyorlar, sanıyorlar ki açıklar çizgiye inip orta yapacaklar. Senin iki bekinin önündeki açıklar ne iş yapar? Kaleye şut atamazlar, çizgiye inip tehlikeli ortalar yapamazlar.

Estonya’nın bir takım kaptanı var, havadan atılan her topu aldı. Öyle olduğunu görüyorsun niye şişiriyorsun? A Milli Takımımız’ın bu maçı kazanması lazım. Bu kadar yavaş oynayarak maç kazanılmaz. Çabuk oynarsan becerikli ayakların ortaya çıkar, rakip de ikili mücadeleye giremez.

Nasıl kazanacaksın?

Bu A Milli Takım, buradan puan kaybederek dönüyorsa günahtır. Mücadele eden, koşan, varını yoğunu ortaya koyan, tekniği zayıf bir takımla oynadık. Saha da güzel. Daha ne istiyorsun?

Geçen maçın en iyisi Sabri, sağdan korner atıyor, top solbekin ayağına geliyor. Bunu bir kere değil, üç kere yapıyor. Topa vuramıyor. Halbuki o, bu takımda toplara iyi vuran oyuncuların başında geliyordu.

Mevlüt’ün kaçırdığı gol pozisyonu için söylenecek bir şey bulamıyorum. Karambole girdi, soldan sağa dönmeye çalıştı, ayağının dışıyla bıraksa Kazım boş kaleye golü yapacaktı. O terse dönüyor, yani oyunu göremiyor. Yazık, çok yazık. Diyoruz ki: "A Milli Takım rahat kazanır." Bizimkiler topu kullanamıyorlar ki... Topu kullanamadıkları için de becerilerini ortaya koyamıyorlar. Demekki bu takımın becerisi yok. Oyunu istediği gibi hakimiyeti altına alamıyorsa burada boş yere konuşuyoruz demektir.

Bu oyunla, bu netice ile hiçbir yere gidemezsin. Girdiğin fırsatları değerlendiremezsen, Dünya Kupası’na nasıl gidersin? İnşallah bu kaçan fırsatları ileride golle sonuçlandırırlar.
Yazarın Tüm Yazıları