Bu görüntü baş ağrıtır

F.BAHÇE’yi anlamak çok zor. Dün geceki haline bakıyorum, değişen bir şey yok. Orta sahasız oynuyorlar. O bölgede oynayan oyuncular büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Ama bir yere kadar.

Fenerbahçe eğer futbol olarak bir yerlere gelmek, başarılı olmak istiyorsa öncelikle böyle kolay ve enayice goller yemeyecek. Kalecisi Milli Takım kalecisi. Ama ne zaman nasıl çıkacağını hala bilmiyor.

Orta sahan yoksa yapacak bir şeyin de olmaz. Ne savunma yapabilirsin ne de hücuma kalkarsın. O bölgede oynayan oyuncuların çok iyi niyetle mücadele ettiğini söyledim ama hep geriye doğru oynuyorlar. Hata yapmak istemiyorlar. Bu da F.Bahçe’ye bir katkı sağlamıyor. Orada oynayan futbolcu, topu rakip savunmadaki en tehlikeli bölgeye atacak. Forvetini besleyecek. İki komik gol yiyerek F.Bahçe maça başladı ama skoru 2-2’ye getirmeyi başardı. Bu büyük bir avantaj. Kadıköy’deki rövanşa tur bileti elinde çıkacak sarı lacivertliler.

Tur bileti elinde

Alex ileriye oynayınca, rakip kaleye yakın olunca Fenerbahçe’nin gücü de ortaya çıkıyor. Penaltı yaptırdı, attı ve maçı çevirdi. Alex kendi savunması önünde oynayınca, gücünü gösteremiyor. İstediğini yapamadığı için verimi de düşüyor. Güiza da istediği toplardan birini alınca beraberlik golü geldi. Fenerbahçe’nin etkili isimleri var ve Partizan’dan daha iyi takım.

Kazım dün gece gene her zamanki gibi laubaliydi. Ne oynadı, ne yapmak istedi belli değil. Onu anlamak da ayrı bir iş. Bu kadar vurdumduymaz bir yapıda olması, şaşılacak şey.

Fenerbahçe, büyük bir avantajı eline aldı. Golsüz berabere kalsa Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Bu avantajı da kullanacak kalitede. Tur Fenerbahçe’ye yakın. Ama şu bir gerçek ki Fenerbahçe bu oyun yapısı ve orta sahasıyla büyük problemler yaşar. Bir değil iki transfere ihtiyacı var. Hem de acil. Bundan sonra Devler Ligi’nde yola devam edilirse rakip ne MTK ne de Partizan olacak.
Yazarın Tüm Yazıları