Bu Fenerbahçe de çok oluyor artık!

Bu sözü eminim ki o akşam Ülker Sports Arena’ya gelen berkes söylemiştir. Çünkü Fenerbahçe yine yaptı yapacağını.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi, Ülker Sports Arena uzun ve hummalı bir hazırlığın ardından, Fenerbahçe Ülker-EA7 Emporio Armani maçıyla nihayet kapılarını açtı... Ben de Atasehir Big Chefs’in kapı komsusu olan bu tesisin açılış maçına koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak gittim.
Seneler önce New York Madison Square Garden’da New york Knicks basketbol maçını izlemeye gittiğimde salondan cok etkilenmiştim. Neden bizde böyle görkemli bir salon yok diye hayıflanmıştım. O akşam salondan içeri girer girmez “İşte tamam” dedim kendi kendime. Hem de daha güzeli, daha moderni olmuş. Bir Türk olarak çok gururlandım ve bir Fenerbahçeli olarak bir kez daha göğsüm kabardı...
Ülker Arena tam 15 bin kişi kapasiteliymiş. Skorboardu büyüklük anlamında dünyada 3. sıradaymış. Bu arada basketbol maçları hariç büyük konserlere ve showlara da ev sahipliği yapacakmış.
Açılışta tahmin edeceğiniz gibi, cemiyet iş ve sanat camiasından birçok ünlü isim vardı. Fenerbahçe Kulübü basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy açılış konuşmasına Aziz Yıldırım ve Murat Ülker’e teşekkür ederek başladı. Aziz Yıldırım ismi salonda yankılanınca büyük bir alkış koptu tabi… Konuşmaların ardından başlayan maçta Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi’ndeki ikinci maçında, İtalya’nın EA7 Emporio Armani ekibini 65-63 yenerek gruptaki ilk galibiyetini alınca, o akşam ne heyecan yaşadım siz tahmin edin!
Aslında bu tesis, hem sosyal anlamda büyük bir adım hem de hatrı sayılır bir yatırım! Aldığım bir habere göre 200 milyon dolara mal olmuş! Locaları, restoranları, sosyal alanları ile tek kelime ile muhteşem. Hal böyle olunca açılış gecesi de hepimizin arasında konuştuğu konu, bu yatırımın nasıl geri döneceği idi... Dünyaca ünlü müsabakalar, yıldız sanatçılar, birbirinden renkli şovlarla bu tesise seyirci akını olacağından eminim. Hatta baharda Lady Gaga konseri olacağı söylentileri dolaşıyordu o gece.
Geçtiğimiz yıl, Big Chefs için Ataşehir lokasyonunu konuşurken, bizim ekibe de hep anlatıyordum, bakın görün Ataşehir İstanbul’un en hızlı gelişen ve yükselen değerlerinden biri olacak diye... Dediğim çıktı! Görünen o ki, bu yıl Big Chefs’in kapı komşusu Ülker Sport Arena’yı bol bol ziyaret edeceğim. Emeği geçen herkesi, Avrupa, hatta basketbolun beşiği Amerika standartlarında böyle bir tesis kazandırdıkları için can-ı gönülden tebrik ediyorum!
Sonsuza dek aşık, sonsuza dek genç!
Türk Eğitim Derneği’nin “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyası hakkında daha önce de yazmıştım. TED’in, başarılı ancak maddi olanakları yetersiz öğrencilere burs sağlamak amacıyla başlattığı nefis bir sosyal sorumluluk projesi! Ben hem düzenledikleri organizasyonları takip ediyor hem de elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta yine bu kampanya kapsamında Düş Hekimi Yalçın Ergir ve Soprano Leyla Çolakoğlu’nun “Sonsuza Dek Aşık, Sonsuza Dek Genç” adlı fantastik müzikali, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’ndaydı. Bu etkinligi organize eden ise TED Sosyal İsler Komitesi’ydi. Oyunun metni Düş Hekimi Yalçın Ergir’e, rejisi müthiş ses Leyla Çolakoğlu’na ait! Sonsuza dek aşk ve sonsuza dek gençliğin sırrını öğrenmeye çalışan Vita ve Ars’in. Ormanda Kelebek Hanımı aramalarının hikayesini soluksuz izledim. Kalplerinden kötülük geçirmezlerse, sadece dogruları söyleyip korkmazlarsa yollarına devam eden bu ikilinin hikayesinden alınacak çok ders vardı. Ankara Devlet Opera Balesi solistleri ayrı, dansçıları ayrı başarılıydı. Keşke daha sık olsa bu tip organizasyonlar da daha sık sanata ve eğitime katkıda bulunsak. Tekrar TED Sosyal İsler Komitesi’ne sonsuz teşekkürler!
Yazarın Tüm Yazıları