Brezilya dizisi

DÜNYA Kupası öncesi aday kadro açıklandı. Takımın en büyük gol silahı olarak görülen futbolcu kadroda yok. Bunun sonucunda ne olabilir, tabii ki eleştiri bombardımanı.

Ülke spor gündeminde de yer yerinden oynadı. Gazeteler sayfalarını o yıldızın niye kadroda olmadığına ayırdı. Teknik adamla futbolcu arasındaki sürtüşmeler gündeme getirildi. Ama teknik adamın açıklaması basitti: ‘Teknik ve taktik anlayışıma uymuyor.’ Mayıs 2002’de Brezilya Milli Takımı’nın Dünya Kupası aday kadrosu açıklandığında ülke karıştı. Takımın başında olan ‘Big Phil’ lakaplı Luiz Felipe Scolari, son 10 yıla damgasını vuran büyük golcü Romario de Souza’yı aday kadroya almadı.

Emeklilik zamanı

O Romario ki, sadece ülkesinde değil, Hollanda ve İspanya’da da kariyeri boyunca büyük büyük başarılara imza atıp, gol krallıkları yaşadı. FIFA tarafından ‘Dünyada Yılın Futbolcusu’ seçildi. Kariyeri boyunca oynadığı kulüplerde neredeyse maç başına 1 gol ortalamasına ulaştı. Kadroya alınmadığı sezon bile, 36 yaşında Fluminense’de 26 maçta 17 gol attı. Sonuçta Brezilya, Scolari’nin ‘Taktik ve teknik tercih’ diyerek kesip attığı Romario’suz gittiği ve bizim de katıldığımız, hatta 2 kez karşılaştığımız kadrosuyla 2002’de Dünya Kupası’nı kucakladı. Romario’ya ne mi oldu? Geçen yıl bu zamanlar sakatlıklardan da çok çektiğini belirterek, ‘Artık futboldan emeklilik zamanı geldi galiba’ dedi.

Yetki sende

2 yıl öncenin Brezilya yapımı filmi, baş rollerdeki iki ismi değişik, aynı senaryo ile bu kez Türkiye’de çekiliyor. Dileyelim ki bu filmin sonu Milli Takımımız için aynı, Hakan Şükür için ise farklı biter. O, futbol için sonbahar sayılacak dönemde yeni başarılara imza atar. Ortada bir gerçek var.

Bu Milli Takım’ın başına bir teknik direktör getirildi ve ‘Bu kadroyu sen yapacaksın. Takımı sen hazırlayıp, yöneteceksin. Milli Takım üzerindeki yetki sende’ dendi. Artık, (İki taraf da yok demelerine rağmen, aralarında bir problem olabileceği iddiaları gündeme getirilse de) Ersun Yanal’ın işine karışmak, yetkileriyle oynamaya çalışmak kimsenin görevi değil.

Kısa bir süre öncesine kadar kadroda revizyon gerekli, artık yeni isimler ve yeni bir anlayışla Milli Takım’ın ivme kazanması şart deniliyordu, bugün attığı her adımda Yanal’ın karşısında bir duvar örülmeye çalışılıyor. Peki, Yanal istediği ve bizi mutlu edebilecek Milli Takım’ı nasıl yaratacak!
Yazarın Tüm Yazıları